[]

Futbol oyun kuralı (penaltı)

Şimdi Pendik-Elazığ maçını izlerken böyle bi pozisyon oldu da abim bi soru sordu.Oyuncu penaltıyı kullanıyor ve kaleciden dönüyor.Dönen top tekrar penaltıyı kullanan oyuncuya geliyor.Oyuncu vuruyor ve gol.

Öncelikle pozisyonu gözünüzün önüne getirin.Soru, bu pozisyonda ofsayt söz konusu mudur?


 
Ofsayt olması için kendi oyuncusundan ona pas gelmesi gerekmiyor mu?


  • quaker  (08.11.12 14:24:11) 
Tabi ki ofsayt olmaz. Kaleciden dönen şutu çeken kendisi çünkü.


  • joelskellington  (08.11.12 14:25:49) 
şutu çektiğinde, tüm futbolcular kendisinin arkasındaydı. kendisi de topun arkasındaydı. dolayısıyla ofsayt olmaz. (zaten savunmayı geçmişsin. savunmayı geçtikten sonra ofsayt olması için de, pası alan kişi, topa dokunulan anda topun önünde olmalı.)


  • tchuck  (08.11.12 14:25:52) 
Hayır ofsayt olmaz. Çünkü top ayaktan çıktığında kaleci hariç herkes topun gerisinde. Kaleciden sekmesi de pas olmadığı için, ofsayt olmaz.


  • lpgli tosbaga  (08.11.12 14:26:39) 
degildir


  • harhar  (08.11.12 14:27:25) 
Ofsaytın mantığı, oyuncunun kaleye rakip takım oyuncularından daha yakında durarak kendisine bir avantaj sağlaması. Topun kaleciden dönmesi de pas olarak geçerlilik kazanabilir, ama bu durumda golü atan oyuncunun, kaleciden dönen şut çekildiği sırada ofsayt pozisyonunda olması gerekir. Penaltıda böyle bi durum yok.


  • joelskellington  (08.11.12 14:28:34) 
Kendisi kaleciden döndüğü anı değil oyuncunun topa vurduğu andan bahsediyormus.Kaleciden döndüğü anda ofsaya bakılmayacağını kendisi biliyor neyse ki.Kabul etti ama sonunda ofsayt olmadığını.


  • Skey295  (08.11.12 14:31:07) 
tabi ki ofsayt söz konusu değil.
ayrıca böyle onlarca penaltı golü var...
bir de taçtan atılan topta da ofsayt olmaz:) ek bilgi...
  • enkolaykullaniciadi  (08.11.12 14:58:53) 
ofsayt değildir. yalnız top kaleciden değil de direkten dönerse ve penaltıyı kullanan oyuncu topa vurursa endirekt vuruş verilir.


  • pascaldiscoda  (08.11.12 15:41:00) 
biraz düşünün.

ilk olarak ofsayt kuralı ne diyor. pas atıldığı anda diyor. pas yok ortada bir kere.

ikinci olarak ne diyor pas atılan futbolcu topun gerisinde ise diyor. hadi diyelim penaltı atışını pas kabul ettik. adam zaten topun gerisinden gelip vuruyor topa ve topa vurduğu anda topun arkasında.

bu kadar.
  • ayiadam  (08.11.12 15:59:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.