[]

var mıdır böyle insanlar?

bugün kampüs içinde ringe bindim. indikten hemen sonra farkettim ki bir anlık dalgınlıkla sırt çantamı ringde unutmuşum. yetişemezdim, ama hemencecik diğer kampüse gidip gelecekti. durakta bekledim, 15 dakika sonra ring geldi, içinde çantayı aradım taradım, yoktu. şoföre sordum, kendisine kimsenin getirmediğini söyledi.

birinin alıp, şöföre vermeyi de akıl edemeyip bir şekilde bana ulaştırabileceğini umuyorum, içinde fazla değerli şeyler var zira.

ama diğer yandan, gerçekten o çantayı bulup ona 'kısa günün kârı' gözüyle bakıp içindekileri içi rahat bir şekilde kullanabilecek insanlar var mıdır sizce? ben inanmıyorum ya da inanmak istemiyorum buna ya, yapamaz kimse bunu. yoksa yapabilir mi, o seviyede insanlar var mı? bence burada klasik bir 'hırsız'dan fark bilinçli bir şekilde 'çalma' işlemi gerçekleştirmemesi. dediğim gibi, bunu kendisine bir 'şans' olarak görebilecek insanlardan bahsediyorum. var mıdır?

 
dün cüzdanımı çaldırdım, bugün süpermarket kamerasından baktık, arkamdaki yaşlı amca dalgınlığımdan faydalanıp poşetine bir güzel atıyor cüzdanımı. umarım insaflı birinin eline geçmiştir sizinki.


  • 9kuyruklukedi  (07.11.12 21:49:24 ~ 21:49:55) 
çok çok fazlalar. allah belalarını versin.


  • sen git ben geliyorum  (07.11.12 21:50:38) 
ben de inanmak istemiyorum, hele kampus ortamında. ben bi defa tuvalette 50 tl bulduydum, ki belki sans denebilecek bişey, onu da parktaki garsonlara verdiydim kim kime dum duma bi mekandı ama ihale birine kalcaksa garsonlara kalsın bari diye dusunmustum.
bu arada kuyruklukedi geçmiş olsun o da fenaymış.

  • heyamo  (07.11.12 21:51:57) 
ben de kabul edemiyorum böyle birilerinin var olduğunu


  • dieselsingle2  (07.11.12 21:52:15) 
  • compadrito  (07.11.12 21:55:42) 
valla ben bulduğum herşeyi teslim ettim, bana da birçok şey teslim edildi, hem de en absürd şekillerde. o yüzden ben inanıyorum öyle insanların varlığına. ve inancın doğrultusunda da karşına çıktıklarına da ayrıca inanıyorum.
hatta bir seferinde aynı kuyruklukedi gibi cüzdan düşürdük. oralarda dolaşan yaşlı, çöp arabası gibi bişi süren amca hemen ardımızdaydı ve sonradan anladık ki gerçekten o almış. tekrar düşürdüğümüz yerde aradık taradık, o sırada artık nasıl olduysa amca vicdana geldi ve geri getirdi cüzdanı teslim etti, yapamadı kötülük. değişikti gerçekten.

  • kediebesi  (07.11.12 22:02:35) 
bir defasında markete dalan köpekten korkup acele edince, cüzdanımı markette unutmuştum. birisi fark etmiş kasiyere vermiş. çok şükür bişey olmadan geri bana dönmüştü. bu güzel örnek. ama diğer taraftan da babam arabanın ruhsatını düşürmüş her nasılsa. yoldan geçen birisi görmüş. babamı arayıp ruhsatı satmaya kalkmıştı. tabii mecburen verdik istediği parayı. inşallah sizinki insaflı birisine denk gelir. bir an önce bulursunuz çantanızı...


  • elikası  (07.11.12 22:20:28) 
üniversitenin güvenliklerine de sorun bence, belki onlara teslim etmişlerdir.


  • bihaber  (07.11.12 22:44:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.