[]

psikiyatr ile psikolog arasındaki farklar nelerdir?

çok kısa özetleyebilir misiniz?




 
  • golgem var iyi ki golgem var  (07.11.12 20:46:40) 
psikiyatr tıp okumuştur, doktordur, diğeri pdr falan...


  • mim  (07.11.12 20:47:19) 
psikiyatr hekimdir (tıp mezunu) yani etmel fark bu. her türlü yetkisi vardır ilaç yazmaktan tut vs vs vs doktor yani
psikolog da psikologtur amk

  • donsuzum  (07.11.12 20:47:31) 
psikiyatr tıp fakültesi mezunu hekimdir.psikolog fef mezunu goygoycudur.


  • barfilozofu  (07.11.12 20:47:46) 
Yurtdışında farmakoloji eğitimi almış psikologlar ilaç yazabilirler, Türkiye'de bunun için uğraşılmakta. Şimdi birileri bir yerlerini yırtarcasına itiraz edecek olsa da psikologlar "psych" bilimine psikiyatristlerden daha hakimdirler, lisansla başlayan eğitimlerinin tamamı, araştırma metodlarıyla beraber bu bilime adanmıştır. Güncel olan farksa psikiyatrist sen odasına henüz girerken ilacın yazılmış seni bekliyordur, psikoloğun göreviyse seni orada iyi etmektir, dinler ve çözümü kendin bulmana yardımcı olur, eğer ilaç yazılması gereken bir konu varsa da psikiyatriste yönlendirir -ki çoğunlukla da olmaz. Millet bu antidepresanları pisi pisine yutar.


  • Hallerlale  (07.11.12 20:51:09) 
psikiyatr ilaç yazabilme yetkisi vardır, psikologların yok


  • secilmis uye  (07.11.12 20:52:39) 
biri dinler, biri konuşur.


  • ermanen  (08.11.12 03:08:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.