[]

Ülke Değiştirmek

Direk soruyorum, ülke değiştirmekle ilgili fikriniz nedir?

Kendi fikrim, hissiyatım:
Sanırım ailemden kopacağım için çok korkarım. Onlar olmadan ne yapacağımı bilemiyorum. Sürekli iyi anlaşamasam da onlara çok bağlıyım.
Evlenince temelli gitmeyi düşünüyorum. Eşim yanımda olursa belki bir nebze özlem azalır diyorum.

Siz neler diyorsunuz?

(Ülke dışında yaşamak için fırsatım yok şu an. Greencard'a başvurdum sadece.. Ama son başkanlık tasarısı, ülke gidişatı, savaş vb. derken bunun hayalini kurar buluyorum kendimi sürekli..)

 
son cümledeki olaylar gitmeni tetikliyorsa güle güle kullan ne diyeyim, heralde norveçe falan yerleşeceksin.


  • ananza  (07.11.12 18:52:31) 
ilk bir yıl çok zor geçiyor. aile özlemi, memleket özlemi derken. oraya adapte olamıyorsun. sonra yasadığın yerin imkanları seni cezbetmeye başlıyor.

alışıyorsun iyice, skype'tan görüşmek yetebiliyor insana coğu zaman. iyi olduklarını bildikten sonra, oradaki hayatın da iyiyse neden vazçeyim diyorsun.

ama içinde her daim bir özlem kalıyor. öyle zamanlarda türk kanallarını açıp haberleri izlemek dindiriyor bunu :)
  • crimsonlady  (07.11.12 19:08:34 ~ 19:08:57) 
Türkiye'de zengin olmadan istisnalar dışında y.dışına kaçmak zor. Zengin olunca da Türkiye cennete dönüşüyor tüm kapıları açıyor. E yani muhtemelen değiştirmem anca gezmeye vs. giderim.


  • vexations  (07.11.12 19:09:26) 
@ananza: Yaptığımız iş değer görmüyor, vatandaş olarak eziliyoruz, mevcut düzende yerimiz yok. Gelecek için 6 aydan ötesine dair plan yapamıyoruz.
Hangi olaylar gerekiyordu daha gitmek için?
Çocuğum istemediğim bir eğitim sisteminde yetişecekse, zihnine benim karşı olduğum her türlü fikir sokulmaya çalışılacaksa, bunları düşünebilirim.

Ayrıca, Norveç örneği ütopik olsun diye koyuyorsanız, Türkiye'nin mevcut durumundan kat kat iyi onlarca ülke var..

Buyrun araştırın..
  • quaker  (07.11.12 19:09:44 ~ 19:10:18) 
@crimsonlady : Yüz yüze görmeden nasıl olur diyorum hep.. Yaşayan biri bilir ancak tabii farkı..
@vexations: Kaçmak değil aslında, bir şekilde fırsat yakalanırsa gitme durumu.. Öğrenci olur, çalışma izni olur.. Hayal kuruyorum.. Zengin olma meselesindeyse, o daha da büyük hayal zaten..

  • quaker  (07.11.12 19:16:57) 
kanada buyur gel dese bir dakika durmam.


  • bu nick tam yirmi alti karakter  (07.11.12 19:18:19) 
aileden ve arkadaşlardan uzak kalmak kötü.
bunun dışında kendini asla tam olarak ifade edememe durumu da var. ne kadar iyi ingilizce bilseniz de anadiliniz olmadığı sürece bir mesafe oluyor. hele de yeni bir dil öğrenilecekse daha zor.
ek olarak almanya dışında senden daha farklı bir kültürün içinde olmak, alışmak da zor. (almanya hariç düyorum çünkü hiç almanca bilmesen bile ne kaybolursun, ne aç kalısın.)

ama fırsatınn olursa hiç çekinme git. dünyanın her ülkesinde türk bulabilirsin.
ailen her zaman bir uçak uzağında olacak.
  • goldentitan  (07.11.12 19:21:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.