[]

Puşt ev sahibine laflar hazırlamalı mı

3 yıldır oturduğum evden ev sahibinin gıcıklığı yüzünden çıkıyorum, adam apartanın sahibi almancı 20 dairesi var, ama hiç bir dairenin kirasını banka transferi ile kabul etmiyor elden verirsiniz anlamam diyor ama biliyorum ki bankada yüklü parası var ve bankadan da hiç çıkmıyor (vergi kaçırma vs) neyse, ben eve 3 sene önce girdim, girerken sözleşmeyi yaptığım anda ilk ev kirasını peşin verdim, verirken de, her hangi bir imza atacak mısınız sözleşmeye diye sordum yok böyle şeyler sorun olmaz bende dedi neyse pek üstüne düşmedim.

evden çıktığım gün yanına gittim, hadi gidelim istediğin yerden boya ve boya malzemesini alalım dedim en kalitelisinden boya aldık, bant aldık, naylon aldık yerlere sermek için vs 350 tl 'de boyacı parasını da verdim. bana 500'e mal oldu boya parası, sonra evin içini gezerken kapı eşiğindeki çatlak mermer'i gördü ki ben girdiğimde de çatlaktı alçı ile çatlaklar kapatılmıştı zamanla alçı dökülünce çatlaklar belirginleşmiş haliyle, mermer dediğim 5 cm'e 70 cm'lik tutsa tutsa 20 tl tutar dandikten bir mermer kesiti. bunun da parasını aldı benden 100 tl, onu da verdim sesimi çıkarmadım.

Daha önce her çıkan kiracıyla sorun yaşadığını bildiğimden her şeyi olabildiğince alttan almaya çalıştım, evden çıkarken de boya badana işi bitince bana haber verin elektriği suyu kapatayım dedim son faturalarımı da online ödeyip ev sahibinden haber beklemeye başladım.

İlk şoku yeni evimize taşındığım günün akşamı yaşadım, adam arayıp senin sözleşmene baktım eve girerken ilk kiranı vermemiş görünüyorsun ben mutlaka her sözleşmeye yazarım dedi beynimden vurulmuşa döndüm kudurdum sinirden. Sendeki sözleşmeye de bak orada da yazmıyorsa hak geçmesin bana dön dedi, yazmadığını biliyorum çünkü kendisi yazdırmamıştı kirayı verirken.

Hemen ertesi gün şirketimizin avukatını aradım, durumu anlattım öyle büyük bir tesadüf ki şirketimizin avukatı ev sahibinin de avukatı çıktı, merak etme bir şey olmaz dosya bana gelir ben de ağzının payını veririm onun huyu, geleni gideni düdüklüyor o dedi.

Bu olayın üstünden 2 hafta geçti ses seda çıkmadı pek bu gün de suyu elektriği kestirmek için eski eve gittim sayaçlardaki değerleri okumak maksatlı evin tutulduğunu gördüm adam bırakın beni uyarmayı boyattım iş tamam demeyi bir de kiracı almış eve, su sayacındaki son değerleri okuyup suyu kestirdim 23 TL su kullanılmış çıktığımdan beri ki ben her ay ortalama o kadar su kullanıyorum zaten. Elektrik sayacını okuyamadım çünkü akıllı sayaç ne kadar yakılmış göremedim elektriği de yarın kapatacağım, ne kadar kullanıldıysa ödeyeceğim mecbur.

Merak ettiğim şey şu ben bu adama nasıl bir ders vermeliyim olan her şeyi sineye mi çekmeliyim ? Zararın neresinden dönersen kar mı demeliyim ?

 
4440189 maliye.ara kiraları elden tahsil ediyor de onlar gerekeni yaparlar.1 hafta sonrada donup sonucunu ogren.


  • duptıs  (07.11.12 17:29:42) 
maliyeye şikayet edebilirsin. memurlar tespit yapıp yaklaşık kaç yıldır evlerin kirada olduğunu vergi vermediğini falan araştırıp güzel bi ceza çıkarırlar.

ayrıca şu anda elden kira vermek yasal değil diye biliyorum. ilk kira meselesinde sana dava açma olasılığı yok. çünkü 3 sene boyunca oturdu kirayı zorla elden aldım o yüzden hiçbir belgem yok diyemeyeceğine göre dava da açamaz.
  • orpheus  (07.11.12 21:00:18) 
Peki diyelim ki ben maliyeyi aradım durumu anlattım adama gidip seni x şikayet etti derler mi ?


  • solo  (08.11.12 09:46:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.