[]

Müzik Teorisi ve İngilizce Hakkında Birtakım Sorular.

Birkaç yıldır gitar çalan, bu işe çok zaman harcayan bir insanım. Artık tab ezberlemekten, üçüncü telin onyedisine basmış demekten, do majör ve la pentatonikten solo atmaktan sıkıldım. İntervalleri biraz biliyorum, armoni, gam, modlar, akor kurulumu gibi konuları da öğrenmek istiyorum. Bu konular hakkında yazılmış bir ton kitap var ama hangisi iyidir bilemiyorum.
Okuduğunuz, beğendiğiniz Türkçe müzik teorisi kaynakları(online ya da kitap farketmez) varsa, onları bana da önerirseniz, hayat bayram olabilir.


İkinci olarak da İngilizce öğrenmeyle ilgili bir sorum var.

Şöyle ki, günlük hayatta konuşulan İngilizce'yi konuşabiliyorum, anlayabiliyorum, yazabiliyorum vs, fakat daha resmi metinleri, örneğin akademik çalışmaları, ya da ne bileyim bir dilekçeyi bırakın yazmayı, anlamakta bile zorlanıyorum. Kurs hem pahalı, hem de zamanım yok.
Bir kaynak olsa, her akşam bir saat baksam, birkaç bir şey öğrensem. Bu kriterlere uyan bildiğiniz kaynak var mı hiç?(Tekrar ediyorum, simple present, comparative öğretmeyecek, daha üst seviyede kaynaklar arıyorum.)

 
Ankara'daysan elimde geçen seneden kalma birkaç Academic Writing kitabı var, verecek bir yer arıyordum, veririm. Olmadı Olgunlar'da çok rahat bulabilirsin zaten ucuza. Yani şu an bildiğim her şeyi bana onlar öğretti diyebilirim, ingilizce bir bölüm okuyorum, zorlanmıyorum da. Akademik olarak da şöyle bir şey var. Hani kendi alanının akademik makalelerini anlayabilirsin, anlamak için de bol bol essay okuyup çevireceksin.


  • Hallerlale  (06.11.12 21:54:43) 
İstanbul'dayım. Öyle kitaplar olduğunu bilmiyordum, o academic writing kitaplarını burada da bulabilirim gibi geliyor. Teşekkürler.


  • odanesi  (06.11.12 22:05:50) 
  • compadrito  (06.11.12 23:19:33) 
guitar techniques magazine'in "rock guitar made easy" serisini bul malum ortamlardan.


  • r_u_h  (06.11.12 23:23:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.