[]

ömrümü çürüten ubuntu sorunu

efendim bilgisayarı sadece internet nimetlerinden faydalanmak için kullanan biri olarak ubuntu'yu tercih etmekteyim uzun zamandır. lakin ubuntu ile alakam yalnızca web tarayıcılarını soldan çıkan menubar'a eklemek kadardı. günlerden geçen gün biraz kurcalayayım terminalini şunun dedim, demez olaydım. üstte çıkan saatin vs. olduğu bar ve yandan çıkan menubar tamamen kayboldu, chrome'u açmak için bile software center'a girip oradan herhangi bir programın web sayfasına kendimi yönlendirmekle uğraşıyorum. sorunumu google ve ubuntu forumlarında derinlemesine(?) araştırmama ve sorunuma yakın sorunların çözüm önerilerini denememe rağmen henüz bir sonuca ulaşamadım. ne terminal ne de ctrl+alt+f1 ile açılan konsola girdiğim kodlar benim emektar menubarımı geri getiremedi. terminal üzerinden sistem geri yükleme misali bir harekette bulunabilir miyim ya da herhangi bir şekilde format atmadan (çünkü elimde cd ve usb yok) telefonlara atılan soft format misali işletim sistemimi silmeden fabrika ayarlarıma geri dönebilir miyim diye kara kara düşünmekteyim.

haydi özgürlükçü(?) gençler, bir el atalım benim şu işletim sistemime de geri getirelim şu menubarı geri.


 
surda askubuntu.com denilenler isine yaramadiysa yeni bir user ekleyip, ondan login ol.

terminali ac, su komutlarla useri olustur.

sudo useradd -d /home/testuser -m testuser

sudo passwd testuser

yada login olurken gnome shell'i sec kuruluysa, ona takil felan.
  • simendifer treni  (06.11.12 20:54:26 ~ 20:56:28) 
kurcaladım kurcaladım olmadı, son olarak dedin dediğini yaptım ve şu an testuser'dan yazıyorum. çünkü artık normal kullanıcımın olduğu şifreyi girdiğimde de tekrar kullanıcı seçimi yapmamı istiyor. iyice bozuldu bu alet :)


  • xeuszt  (06.11.12 21:59:29) 
maceraya gerek yok windows kullanın derim. eski bir ubuntu kullanıcı olarak.


  • bihaber  (06.11.12 22:17:27) 
geçebilsem geçeceğim zaten windows'a da mevcut şartlarda şu an için çok zor duruyor. kurtarabilirim diye düşünmüştüm ama, olmuyor galiba :)


  • xeuszt  (06.11.12 22:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.