[]

Salata Tarifleri

Artık diyet midir, rejim midir ne haltsa işte, ondan yapmanın vakti geldi. akşam yemeği niyetine yenebilecek salata tarifleri istiyorum. mümkünse et, balık, tavuk gibi şeyler içersin.




 
bol marul salatalık soğan domates nane isteğe göre karalahana roka turp biber maydonoz haşlanmış tavuk göğsü nar ekşisi azıcık zeytinyağı az da tuz yanına da iki dilim kepek ekmeği ya da birdilim norma ekmek yeme yanında sabahla :) ayrıca sabah aç karnına elma yemek de metabolizmayı hızlandırır. ve sirke seviyorsanız salatayı sirkeli yiyin derim..


  • sevii  (15.12.08 22:11:54) 
www.oktayustam.com

işine yarar belki:)
  • bika  (15.12.08 22:40:06) 
nanenin hazımsızlık yaptığını biliyorum o yüzden koyulmasa daha iyi. tok tutması için iki üç tane ceviz de atılabilir isteğe göre. salatalık bolca kullanılabilir, maydonoz da çok yararlı olduğu için konsa iyi olur. et olarak en az kalorili olan hindi diye biliyorum. bi de yanında iki dilim kepek ekmeği yerine bi dilim beyaz ekmek değil de bi dilim tam tahıllı ekmek olursa hem daha besleyici olur hem de çok daha uzun süre tok tutar. hatta ekmeği kızartıp lokmalar halinde parçalayıp salataya katarsan baya güzel olur. onun dışında zeytinyağı 1 kaşık maksimum olsun. başka soslar olmasın içinde, hele mayonez filan hiç olmasın. öyle yağlı peynirler bişeyler de olmazsa eğer onun dışında zevke göre her şey konabilir. tam bi tarif bilemedim ama böyle püf nokta saçması gibi bi şey oldu bunlar da. işe yarar umarım..


  • minguinho  (15.12.08 23:27:08) 
alabiliyorsan italyan mozzarellası bul ve al, domates-salatalık-mısıt üçlüsüyle yapabileceğin bir karışık salatanın içine ince ince dilimleyip koy. Son zeytin yağı, kekik ve pesto sosu koy. almış olduğun bir şinitzeli de ısıt julyen denilen şekilde dilimleyip üstüne koy:)


  • fedaialkolik  (16.12.08 01:33:14 ~ 01:33:46) 
diyetyemekleri.blogspot.com
sitedeki yemeklerin hepsi hafif yemekler değil. çökelek salatası favorim.. içindeki havucu çıkarırsan iyi olur.. havuç ve mısır glisemik indeksi yüksek olduklarından diyette tavsiye edilmiyor.. ege yemekleri kısmında da oldukça hafif yemekler var ama diyet yapıyorsan salata ne olursa olsun sosuna dikkat etmek lazım, zeytinyağı veya mayonezli bir sos kullandığında masum görünümlü bir salata bile kalori bombasına dönüşebiliyor. tavsiyem limon veya nar ekşisi veya farklı sirkeler ile birlikte sevdiğin baharatları karıştırıp sos olarak kullanabilirsin. piyasada satılan hazır salata sosları pratik görünse de oldukça fazla kalori içeriyorlar.

  • kitty in the city  (16.12.08 07:48:32) 
yüzyıl sonra gelen cevap.
belki duyuru sahibi filinta gibi oldu ama yazacağım ben yine de :)
efenim knorr'un bin adalar diye bi salata sosu var. onu alıyorsunuz arkasında yazan tarife kulak asmadan (mayonez diyorlar aman diyeyim ne mayonezi?:) light yoğurtla karıştırp bilumum marul roka ıvır kıvır artık hangi otları severseniz döküyorsunuz. başka da bi şey yok kolay ve lezzetli kendisi.
böyle feyk bi cips tadı oluşturuyor; baharatlı baharatlı salata yediğinizi unutuyorsunuz filan.
afiyet olsun!
  • playthegame  (09.03.09 02:21:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.