[]

oldu mu?

1.) hiç çok isteyip de konsantre olamadığınız bir iş oldu mu? mesela üniversitenin x bölümünü çok istiyorsunuz ama çalışmıyorsunuz.

yoksa bu çalışmama durumunu "gerçekten çok istememişsin." şeklinde mi açıklıyorsunuz?

insan bir şeyi gerçekten isterse yapabilir mi, yoksa gerçekten istese bile bazı durumlarda yapamayabilir mi?

2.) "ben şu işi çok istedim ama çalışmadım, harekete geçmedim" diyen adama "çok istememişsin ki olm, isteseydin çalışırdın." diyen tiplerden misiniz, yoksa "evet, bazen çok istesen de olmuyor. olur öyle." diyen tiplerden mi?

3.) kendi kendinizi bu durumlarda nasıl motive ediyorsunuz? kendinizi nasıl disipline ediyorsunuz? kendimden bahsetmem gerekirse eğer iş güç yoksa ve sabah yapmam gereken bir şey yoksa sittin sene uyku düzenimi ayarlayamıyorum. tamam alan bu akşam erken yatıcam diyorum olmuyor. mesela şimdi ales denemesi çözmem gerekiyor ama yine bi bahane bulurum diye düşünüyorum ben. bu bir konsantre sorunu mudur nedir....yoksa gerçekten istememe ile alakalı mı? (ki gerçekten istediğimi söyleyebilirim aslında.)

 
ben bişeyi gercekten istersem oluyor.buna adım gibi eminim.sadece istiyorum hayal edıyorum.. gunlerce belkı aylarca düşünüyorum.bazen cabalamam gerekıyor bazende kılımı kıpırdatmıyorum.isteyince oluyor bir şekilde sanki herşey sana yardım ediyor.. bence iste yeter.


  • mantarliborek  (06.11.12 18:29:57) 
1)zamanında çok istediğim bölümdeyim ama şu an çalışmıyorum mesela. derslerimi de seviyorum ama bitti motivasyonum. 'gerçekten' istiyorum ama olmuyor.
bunu istemediğim için yapmıyorum şeklinde asla değerlendirmem, ruh hali çok önemli.
çok çok istese bile yapamayabilir evet. insanız sonuçta. keyfin kaçar. yok yere canın sıkılır. iyi değilsindir. sebepsizdir,olur yani.


2) annem tam da bu dediğin tipten. babam da. sanırım dayım falan da. bu tiplerden de nefret ediyorum. ( annem canımdır ama.) 'sen nereden biliyorsun benim ne kadar istediğimi!?' diyesim geliyor.

3) buna cevabım pek yok işte. motive edemiyorum kendimi. o işten başka her işe motive ediyorum hatta. benim de şimdi ders çalışmam lazım. çok istiyorum. geçmek istiyorum ama ne yapıyorum bir sor? açma germe hareketi... uyumak istiyorum. sadece uyumak istiyorum. beni şimdi bıraksalar aç susuz, hiç kalkmadan yatarım.
kendimi motive etmek için zorladığımda, kendimi bunlar yüzünden suçladığımda her şey daha kötü oluyor.

nickin gerçekten 26 karakter mi diye saydım mesela. çok önemli işlerim var ama başına geçemiyorum. gör nelerle uğraşıyorum.
  • kırmızıkaşekaban  (06.11.12 18:34:42 ~ 18:36:38) 
1- gerçekten istersen yapılabilir
2- isteseydin çalışırdın diyen tiplerdenim
3- kendimi motive etmiyorum. canım istemiyorsa yapmıyorum. yumurta kapıya dayanınca son dakikada yapıyorsam yapıyorum. olursa oluyor.
  • there is a light that never goes out  (06.11.12 18:46:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.