[]

İş yerine yürüme mesafesinde oturmak mı? (yardım..)

Şimdi elimde iki seçenek var,

1- ya iş yerine yürüme mesafesinde (200m falan) 750 TL kira verip, nezih bir semtte, fakat çok çok eski bir binada, giriş katında oturacağım,
2- ya da iş yerime 5 km kadar uzakta, aşırı derecede trafik olmamakla birlikte çok fazla ışık olduğu için yarım saatte kat edebildiğim, aylık 100 TLye yakın benzin parası ve 600-700 civarı da kira vereceğim, kötü sayılabilecek bir muhitte fakat 3-4 yıllık kısmen yeni bir binada giriş ya da bahçe katı olmayan bir binada oturacağım..

Bana nedenleri ile beraber tercihinizi söyler misiniz?

Not: Arabam var, ve aşırı sosyal biri olmadığım için evde vakit geçirmeyi seven biriyim.

 
kötü muhitte oturma.
bence kesinlikle 1. seçenek.

insanlar evin içindeyken dışarının ne önemi var, önemli olan evin içinde huzurlu olman falan diyor, ama öyle bir şey yok.
oturduğun çevre, komşuların, semtin esnafı vb. bunların hepsi çok önemli.
o yüzden nezih bir semtte otur.
çok çok eski bir bina derken durumunu bilemem.
çok eski olan, ama taş ve çok sağlam olan binalar da var.

evin işe yakın olması da iyi bir şey.
bunun karı var, kışı var.

üstelik yolda geçireceğin zamanına ve fazladan harcadığın paraya yazık.
  • blatta hiberna  (06.11.12 14:29:19) 
evi sadece işe göre ayarlamak bence mantıksız. oldu da o işten çıktın diyelim, o zaman ne olur? hangi ev daha merkezi, ya da daha kolay ulaşıma sahip vs gibi düşünmelisin bence. senin hayatın iş ya da işten arta kalan kısımdan ibaret değil, hepsini kapsıyor...


  • loveinaflipbook  (06.11.12 14:30:43) 
işyerine yürüme mesafesinde oturmanın zevki paha biçilemez. her sabah-akşam trafiğe girip siniriniz bozulmayacak, artı günlük en az 1 saat daha kendinize vakit ayırabileceksiniz..

nezih bir semt diyorsunuz üstelik..bina eski bile olsa biraz tadilat ve düzenlemeyle halledilir. uzun uzun düşünmeye bile gerek yok..kesinlikle 1 i seçerim ben..
  • lambada  (06.11.12 14:30:59) 
iş yerine yürüme mesafesinde oturmak cidden çok büyük bir artı, ha iş yerin çok sikko bi yerdedir, hayatın da orada geçer bilemem, ama mesai bitince o yol insanı öldürüyor o yorgunlukla. ama eski bina beni düşündürdü, zira allah yakın zamanda bi kentsel dönüşüm yapacak diyor deprem mühendisleri, dikkatli olmak lazım.


  • roket adam  (06.11.12 14:35:56) 
1. secenek.
arabayi satip biraz da renovasyon yaparsiniz tamam iste :P. Kiraydayken renovasyon ne kadar mantikli tartisilir tabi.

  • natnan  (06.11.12 14:37:28) 
günde 3 saat bana kalsın diye iş değiştirmeyi bile göze alan biri olarak (günde 60 km'den 10 km'ye düşürebildim) yürüme mesafesinde otur derim ama ev çok da sağlıksız olmasın. gerekiyorsa 900 ver düzgün bir yer olsun.


  • ozdek  (06.11.12 14:45:20) 
net 1 abi.

hem işe yürüyeceksin hem de nezih semttesin.
  • nesilsiz  (06.11.12 14:54:31) 
Bir söz vardır eskilerden "ev alabilirsin ama semt alamazsın" diye ...


  • neosphere  (06.11.12 15:08:21) 
1 bence de


  • sharon and hope  (06.11.12 15:17:03) 
Keskesin, 1.


  • Dunedan  (06.11.12 15:19:59) 
kötü muhitte serseri hırsız falan yoksa 2. seçenek. çünkü eski evin tesisat derdi bitmez. bi de giriş karanlık olur ve gürültü gelir. evdeki rahatlık önemli. bi de deprem muhabbeti var tabi.

kötü muhitle kastın nedir? veya semt olarak belirtirsen daha iyi olur. komşular da çok önemli ama şans işi bu.
  • merhum  (06.11.12 15:22:53) 
bisiklet al her gün 10 km pedal basmak dizlerinle göğsün arasında kalan bölgeyi yunan tanrılarının heykellerine benzetsin, ikinciyi seç tabii ki. uyluk çevresi gelişkin insanlar kalp damar problemlerine daha dayanıklı olur diyolar.


  • kargn  (06.11.12 15:36:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.