[]

Türkiye'de satılan ekmeklerden memnun musunuz

Ben değilim.

Hesapta sert ve taş gibi olması gereken, bayatlamayan, bir dilim yedikten sona öküz gibi doyuran bir ekmek bulamıyorum İstanbul'un göbeğinde.

Kepekli çavdar, tam buğday, hepsi yumuşacık hepsi mayalı. Sadece renkleri biraz daha koyu.

UNO filan hiç girmeyin içinde milyon tane katkı var, benim bulaşık süngerim kıvamında ekmekleri.

Bu kadar buğdayla içiçe olup ta bu kadar ekmek yapmayı beceremeyen kaç ülke vardır dünyada merak ediyorum.

Bir tek ben mi şikayetçiyim bu durumdan.

 
ata ekmeği alın. mümkünse çiftli olanlardan.

ya da trabzon ekmeği tam istediğiniz kıvamdadır.
  • kibritsuyu  (06.11.12 09:50:23) 
ekmek kullanmıyorum ama kullananların isteklerine bakarsak yumuşacık, beyaz ve taze ekmek istiyorlar. dolayısıyla ekmeği bırakma zamanınız gelmiş. halkla tamamen ters bir istek içerisindesiniz. en iyisi yememek.

ekmek kullandığım dönemde tam buğday ekmeğini beğeniyordum ama sıkı olanlarını. onu da her yerde bulmak zor zaten yememek daha güzel valla.
  • ozdek  (06.11.12 09:56:57) 
ben de tam tersine şikayetçi değilim. özellikle yumuşak ekmek arıyorum. çenem yoruluyor o sert ekmekleri çiğnedikçe. puf puf ekmekler daha çok hoşuma gidiyor.


  • kibritsuyu  (06.11.12 09:57:43) 
halk ekmek in organik tam buğdayı tam da senin bahsettiğin gibi.
sert, bayatlamayan, doyuran....

  • benaslindayohum  (06.11.12 10:03:40) 
@benaslinda,

yok halk ekmekte de iş yok.

@ozdek

ekmeği tamamen bırakmak bilinen aksine zararlı bir şey, kararında yemek gerekiyor.

@kibritsuyu

tek başıma o ekmeği bozulmadan bitirmem söz konusu değil :)
  • beholderrulez  (06.11.12 10:11:32) 
vakfıkebir ekmeği
kareksan ekmeği (izmirde)

  • ground  (06.11.12 10:34:39) 
ekmek yapma makinesi alıp kendi ekmeğini istediğin kıvamda yapabilirsin.


  • iki arada bir derede  (06.11.12 11:00:24) 
halk ekmek'te altın çörek var.


  • trachemys scripta elegans  (06.11.12 11:42:33) 
merhaba. ben buğday ve un makineleri üzerine çalışıyorum. unun içerisine fırına ve mutfağınıza girmeden önce bir takım kimyasallar ekleniyor. ben bu işin daha çok makine kısmıyla ilgiliyim, ama bildiğim kadarıyla ağartıcılar ve larva kırıcılar ekleniyor, buna mukabil tavlama ve öğütme esnasında kaybedilen besin değerlerini takviye etmek için çeşitli vitaminler de ekleniyor.

en kaliteli makinelerle ne kadar yapay unlar elde edildiğini anlayalı beri, evime bir ekmek makinesi aldım, esmer tam buğday unu getirtiyorum ve ekmeği de makineyle kendim yapıyorum. emin olun evde yaptığım ekmeğin ufacık bir dilimi, hazır bir ekmeğin yarısını yemiş kadar doyurucu oluyor. üstelik katkısız ve el değmeden hazırlanmış oluyor.
  • sister blister  (06.11.12 12:31:32) 
ben bizim mahalledeki yerel fırından aldığım tahıllı ekmekten ve komşu fırın'ın bol tahıllı ekmeğinden memnunum. istanbul'da değil ama manisa'da kara fırın ekmeği denen ekmekler de çok güzeldir. tam tarif ettiğiniz gibi. köy ekmeği diye gördüm benzerlerini istanbul'da ama tadı aynı değil tabi.

son zamanlarda insanların kendi ekmeğini yapmaya başladığını çok duymaya başladım. ekmek yapma makinesi alıp beğendiğiniz gibi yapabilirsiniz zamanınız, beceriniz varsa.
  • merena  (06.11.12 13:17:47 ~ 13:26:16) 
Ankaranın Halk ekmeği cok güzel bence
SAYGILAR
"detaylı bilgi" ====>> nuridemir06destek@gmail.com
  • nuridemir06  (06.11.12 16:17:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.