[]

bebek ziyareti hediyesi

selamlar,

şimdi benim bi arkadaşım doğum yaptı, ama farklı şehirlerdeyiz, bu haftasonu gidicem ziyarete...
bi de ben böyle kural kaideleri fln bilmem, benim şimdi bebek ziyaretinde altın fln mı takmam lazım, var mıdır bilen eden, tavsiye veren?
hediye al fln diyen olursa ne alayım, nereden alayım onu da bi diyiverir mi?

 
eğer alacak hediye bulamıyorsanız, samimiyet derecenize göre altın takabilirsiniz. çok yakın arkadaş yarım altın, normal yakın arkadaş çeyrek altın, arada sırada görüşülen yoksa pek akla gelmeyen arkadaş 1 gramlık altın, meraba meraba o kadar olan (iş yerinde aynı ortamda bulunduğun, normal hayatta pek de arayıp sorasının gelmediği, mesela toplu olarak yemeğe falan gidildiğinde birlikte olunan iki laf edilen ama onun dışında dur şunu bi ariyim de muhabbet edelim demeyeceğim arkadaş) 0,5 gram altın gibi bir tarife yaptım ege'ye takılan altınlardan. 0,5 gram altınlar 40-50 lira.

ama hediye de alabilirsiniz. ama hediye alacaksanız abidik şeyler almayın, boşa gidiyor. aa teşekkürler denmekten öteye geçmiyor. mesela yaşına ve mevsimine uygun alt üst takımlar alabilirsiniz. önümüz kış. yeni doğum yaptıysa 0-3 aylık kışlık kalın pijama takımları epey makbule geçer. ama bir sürü pijama takımları zaten olabilir, sizinkine sıra gelmeden bebek büyür. o yüzden tavsiyem altındır.
  • kibritsuyu  (06.11.12 09:34:39) 
önceliğiniz altın olsun, çünkü doğum ve bebek demek masraf demek, az yada çok altın, maddi destek oluyor.

hediye alacaksan giyim tarzı şeyler alma. çünkü hem onlar çoktan almışlardır, hem de herkes kıyafet götürüyor.

alacağın hediye daha spesifik bir şey olsun. mesela ilk aklıma gelenler alından ateş ölçer veya hava nemlendirici veya bebekler için bornoz seti veya emzirme yastığı veya çeşit çeşit güzel mama önlükleri veya banyo için su termometresi veya mama için termos (bunların fiyatı çeyrek altından daha az). yani en fazla birkaç ay kullanabileceği kıyafet benzzeri şeyler yerine uzun süre kullanabileceği bir hediye alırsanız daha makbule geçer.

not: 2.5 aylık bir melek babasıyım
  • yemrem  (06.11.12 10:34:09 ~ 10:36:16) 
bence bir tane çok güzel bebek battaniyesi altından daha makbul olur.


  • ayiadam  (06.11.12 10:38:55) 
çeyrek altın veya 100 tl duruma göre 200 tl de takılabilir. merak etmeyin yadırganmaz. bir de ekmek ile süt götürülüyor bir çok yerde. adet yani.


  • ground  (06.11.12 10:45:26) 
3 aylık bir herif babası olarak yemrem ve ayiadam'a katılmadığımı belirtmek isterim.

efenim battaniye denmiş. zaten anneler teyzeler gerek yünden olsun, gerek denişik iplikten (polar mıdır peluş mudur nedir pofidik yumuşak bişey) olsun 2-3 battaniye ördüler. aldığımız iki adet hastane çıkışı takımından da iki battaniye çıktı. uyku setinin içinden de bi elyaf yorgan çıktı. iki tane de hediye geldi. hadi yorganı sayma, etti mi sana yedi tane battaniye. ben ne yapayım abi yedi tane battaniyeyi. annelerin ördüklerine daha hiç ellemedik. öyle duruyor dolapta. paketi açılmadıklardan birini de biz umut sarıkaya'nın borcamı hesabı başka bebekliye hediye ettik.

hele hele yemrem'e asla katılmıyorum. yani öyle bir şeyler alacaksanız mutlaka sorarak alın. zira biz ateş ölçeri de banyoyu da, emzirme yastığını da, onun gibi şeyleri de kendimiz almıştık zaten. ki birden fazlası gerekli olmayan eşyalar. yani iiki tane emzirme yastığını, ateş ölçeri ne yapacaklar? giyim kuşama her zaman ihtiyaç olur. hiç olmadı değişim kartıyla alırsınız, gidip istedikleriyle değiştirirler.
  • kibritsuyu  (06.11.12 11:22:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.