[]

Çok kasıyor bu alet

1 yıldır kullandığım netbook um artık çok takılmaya başladı. Video izleyemez oldum neredeyse. Sizce bir çözümü var mıdır? Bu emektarı canlandırabilir miyiz?

------------------------------------------
Packard Bell
Intel Atom N455
Intel Graphics Media Acceleretor 3150
1 Gb DDR3 Memory
250 GB 126 GB boş alan

 
ram'i 2gb ile değiştir, 1gb ile kullanınca bilgisayar bir saat içinde şişiyor kullanılmayacak derecede ağırlaşıyor yeniden başlatmak gerekiyor


  • freebird5406_2  (05.11.12 19:23:53) 
1gb daha ram takilabilir. bunun disinda cok yapilabilecek bir sey yok zaten.


  • entrapmen  (05.11.12 19:24:17) 
N455 zaten çok zayıf bir işlemci. Üstüne de Windows 7 ve 1GB bellek eklenince çekilmez olur. 1 senedir dayanabilmen de güzel bence.

Yavaşlamanın tam çözümü yok çünkü cihazın kapasitesi kısıtlı. 2GB bellekle değiştirebilirsin içindekini. Bir de SSD takabilirsin. Oldukça fark ettirir. 60GB ikinci el bir SSD'nin fiyatı 100 lirayı geçmiyor artık. Bilgisayarda arşiv yapmıyorsan, yeter de artar. İçindeki HDD'yi de kutu takarak harici disk olarak kullanırsın.

Tabi dediğim gibi, kısıtlı yetenekleri var Atom işlemcilerin. HD video bile oynatamıyorlar kolay kolay. AMD Fusion işlemcili bir netbuka geçiş yapabilirsin. Yoksa RAM + SSD takviyesi sana 100-150 liraya patlar.
  • ahmetcan44  (05.11.12 19:27:25) 
Bir zamanlar fm 2011 oynardım ben bunla ya. Acaba format mı atsam düzelir mi? Ayrıca şu ram in etkisini hissedebilirmiyim ?


  • infernalcadre  (05.11.12 19:40:02) 
format


  • ben smyrna  (05.11.12 19:59:00) 
başlat/çalıştır konumunda msconfig yazarak başlangıçta yüklenen gereksiz ram ve işlemci kulanan programları iptal edebilirsin. www.webmastersitesi.com

ayrıca ccleaner programı ile de bilgisayarda temizlik yapmak epey iyi gelebilir. www.chip.com.tr indirme adresi www.piriform.com
  • aritmator  (06.11.12 03:01:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.