[]

Gebelik Kategorisi A olan oksuruk surubu var midir?

Evet, gebe bir insan cigerlerinden oksuruyorsa ne yapmalidir? Kategorisi B olanlari biliyorum ama A olan oksuruk surubu bulamadim ben, bilen varsa yazabilir mi?

Bir de bitkisel cozum bilen varsa (ama cidden denenmis -mesela gebeler adacayi kullanmamali-) yazabilir...


 
A grubundan falan hic anlamam ama bitkisel bir cözüm söyle bisey önerebilirim. kesinlikle cok etkilidir öksürük icin. öyle miktara falan girmeye de gerek yok. simdi yiyebileceginiz kadar balın icine toz zencefili dökün, ama acıdır ve bogazınızı epey yakabilir, buna dayanmak icin de bir kac damla limon suyu sıkıp kasık kasık yiyin.direk bogazınızdan akıtın hatta. geceleri yatmadan yada gün icinde sıcak sütün icine toz zencefili boca edip dikin tepenize.
isin özü zencefil diyorum, cok faydasını gördüm ki bi müddet sonra balgam varsa söküyo onu da yutmaz her kosulda tükürmeyi denerseniz öksürügünüz gün gectikce azalabilir.
cok gecmis olsun.
  • avifa  (15.12.08 16:22:04) 
Farmakolog doktor bir eş sahibiyim evde, ona sordum, "A grubu zor" dedi. Ama bulduklarının FDA kategorisine bakmak için www.safefetus.com a bakabilirmişsin.


  • sui  (15.12.08 20:46:01) 
ben ikinci oğluma hamileyken felaket bir grip olmuştum. doktorumun tek onayladığı, tylenol ağrı kesici - ateş düşürücü, banyoyu buhar yapıp 5 dakika orada kalmak, 2 saat arayla (ama yakınında birisi olsun fenalaşırsan filan diye sıcaktan), burnuma sterimar, bol su, boğaz pastili (vicks chloreseptic markaydı). en iyisi doktora sormak.

@avifa - yüksek dozlarda zencefil bebeğe zarar verebilir der mayo clinic.
  • zkurmus  (16.12.08 01:19:15) 
öksürük şurularının hiçbiri kullanılması elzem ilaçlar değiller.
başlıca expektoran (balgam sökücü) ve antitusif (öksürük kesici) olarak ikiye ayırabiliriz.
genelde öksürük kesici kullanılmaz hastalıklarda. (öksürüğün istenmediği durumlar var , onlar ayrı). ekspektoran olanlar kullanılır.ancak ekspektoran yerini alabilecek sıvı alımı denen hadise var. sıvı alın (aşırı değil) balgam yapın ve öksürün. ilaca gerek yok.. eğer yine öksürmekte zorlanıyorsanız soğuk buhar makinası alın akciğeriniz nemli hava görsün dışardan aldığı su damlacıkları ile koyu sekresyon seyrelir ve atıı kolaylaşır..
  • ceyrekakıl  (27.12.08 20:52:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.