[]

İlişkisel bir mesele

Selamın Aleyküm Romalılar,

Neredeyse 27 yaşına geldim, kazık kadar herif oldum, duyuruya böyle bir soru soracağım aklıma hiç gelmezdi anasını satayım. Neyse, fazla uzatmayacağım.

Şimdi bir kız var kendisi benim liseden sınıf arkadaşım. Lisedeyken hiçbir duygusal faaliyette bulunmadık. Açıkçası ben de ondan hoşlanmıyordum, sanırım o da benden hoşlanmıyordu. Ama birbirimizi beğenirdik, bunu birbirimize arkadaşça belirtirdik, muhabbet ederdik falan ama ikimizin de başka ilişkileri vardı.

Lise bittikten sonra çok çok nadir görüştük, hatta 2 sene falan görüşmediğimiz de oldu. Nedense koptuk. Yani bu 8 senelik süreçte hiç görüşmedik diyebilecek kadar az görüştük.

Yıl oldu 2012 ve ben bu kızı 1 ay önce her sabah bindiğim Kadıköy-Beşiktaş vapurunda gördüm. Ama tam da ihtimal veremedim onun olduğuna ve bende numarası da olmadığı için ne aradım ne sordum.

Cuma akşam whatsappten bir mesaj geldi ve bu kızdı. Özetle, "seni vapurda görmüş olabilir miyim acaba ya, naber?" falan diyordu. Neyse sonra seviyeli bir şekilde mesajlaştık ve pazartesi sabah vapura beraber binelim dedik ve bindik de. Vapurdaki muhabbet süperdi, güldük eğlendik falan. Elime baktı ve "yüzük yok, sen de mi evlenmedin" dedi ve ben de "yok evlenmedim" dedim. Sonra "ee ilişkin var mı" falan filan muhabbetleri oldu, ikimizin de halihazırda mevcut bir ilişkisi olmadığı anlaşıldı ve vapurdan indik.

Şimdi açıkçası ben bu kızdan hoşlanıyorum abi. Yani eğer evlenmek gibi bir bok yiyeceksem ve bunun zamanı yavaş yavaş geliyorsa, bu kızla olur hacı. Meslekler aynı, birbirimizi senelerdir biliyoruz, aileler, sosyal statüler, kafalar, görünüşler, eğitimler hepsi birbirine denk yani. Kız güzel, sempatik.

Şimdi sorum şu; ben ne yapayım? Mesaj mı atayım, arayayım mı, dışarı mı çıkalım diyeyim. Her zaman bu konularda herkese tavsiye verdim, şimdi basiretim bağlandı resmen. Hiçbirşey düşünemiyor, hiçbirşey yapamıyorum. Beynim kilitlendi resmen.

Ne kadar uzun yazmışım. Öperim herkesi.

 
Bir süreden sonra insan karşı cinsine karşı ışıkta kalmış tavşan gibi oluyor, nasıl davranacağını bilmiyor.

Mesajlaşmalısın. Muhabbetinin ne kadar güzel olduğundan, çok şaşırdığından, ne kadar değiştiğinden dolayı, senelerin geçişinden yani bundan ziyade onun seni ne kadar şaşırttığını ve mutlu ettiğini anlatacak cümleler yazarak başlayabilirsin.

Daha sonra bir organizasyona (rahat bir organizasyon olsun, sinema, tiyatro, ardından bir yerde yemek yemek, kahve içmek gibi ) davet edip onun da sana ısınmasını sağlamalısın ve muhabbetiniz de genişlemeli. bu gidişatla muhabbetiniz de bol olur, kendine de alıştırıp, aklında kalmasını sağlamış olursun, iyi olur çok ta güzel olur. Zira ben aynısını denedim, çalışıyor.

edit : kız zaten sana resmen vapurda ilişkini sormuş. Yani kapının açık olduğunu görmüş. kulağına küpe olsun
  • ardolf rendall  (05.11.12 17:06:16 ~ 17:07:14) 
''Şimdi açıkçası ben bu kızdan hoşlanıyorum abi.''

bu söylediğine sen kendin inandın mı? ben şahsen inanmadım. lafın özü şu ki kızı üzeceksen uzak dur birader.
  • isildur  (05.11.12 17:08:46) 
kendine gelince insanın basireti bağlanıyor evet..mesela ben şimdi ne de güzel ahkam kesicem dışarıdan:)

ara henüz soğumadan bi akşam biyerlere davet edin hemen..her türlü mecradan kendinizi hatırlatın devamlı..görüştüğünüz zaman da hafiften anlayacağı şekilde davranın, olmazsa da açık açık konuşun:)
  • lambada  (05.11.12 17:09:04) 
Hepsi bir yemek davetine bakıyor gibi. Sonra gerisi gelir zaten.


  • cakabo  (05.11.12 17:11:07) 
@isildur;

şimdiye kadar çok kızı üzdüm ama bu kızı hakikaten üzme niyetinde değilim ve aramızda bir şeyler olursa üzmeyeceğim de. ya yarın sabah vapurda göreceğim diye ilkokullu çocuk gibi heyecanlanıyorum resmen.
  • nesilsiz  (05.11.12 17:15:02 ~ 17:16:19) 
mesajı o atmış, ilişki durumunu da sormuş. direkt yeşil ışık.

bir konser, bir sergi, bir yemek, bir etkinlik.. davet ediniz efendim. mesajlaşmaya da devam tabi. bu iş olur gibime geldi.

mutluluklar
  • orange coffee  (05.11.12 17:29:30) 
abi sorulacak birşey yok burada yardır gitsin.


  • mattiadestro  (05.11.12 17:51:46) 
olmuş bu iş. Davet edin bir yerlere. Geçen günden çok keyif aldığınızı falan belirtin. Yani olmuş zaten sizin işiniz. Ekstra bir şeye gerek yok.


  • teletabi  (05.11.12 18:09:30) 
Dişi olarak söylüyorum: Kızın gönlü var. Sinemaya gitmeyin, karanlık zaten bi paylaşım yok bişey yok. Bi yere oturun, güzel sohbet edin veya sevdiğiniz hafif müzik varsa, o çeşit canlı müzik çalan bir kafeye gidin bence, hiç konu bulamazsanız "Müzik de çok güzel" geyiğinden açılır bir şeyler.


  • alicia_dominica  (05.11.12 18:11:36) 
olur o iş


  • sonea  (05.11.12 19:42:31) 
arkadaşlar, cevap/fikir veren herkese sonsuz teşekkürler.

dün akşam benden önce o mesaj attı ve uyuyana kadar gayet güzel bir muhabbet oldu. sabah da vapurda beraberdik yine. bundan sonrasını hallederim diye düşünüyorum sanırım.

sağolun.
  • nesilsiz  (06.11.12 09:15:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.