[]

kablolu bağlantı sorunu

merhaba,

modeme kablolu olarak bağladığım bilgisayar sürekli olarak "dns server isn't responding" diyor, yani bağlantım var ancak internetim yok. aynı modeme kablosuz bağlantı yaptığım notebookumda ise hiçbir sıkıntı çekmiyorum. ikisinde de dns otomatik alınıyor.

kablolu bağlantının sıkıntısı ne olabilir?

modem arayüzü vs işlerine girişemem üniversite ağına bağlıyım.

 
bazen mac'lerde dns sorunu oluyor, eğer mac ise bilgisayar manuel dns vermeyi dene. mac değilse de yine dene :)
otomatik almasın, ne gerek var...

  • loveinaflipbook  (05.11.12 11:08:08) 
kablolu ve kablosuzda ayrı ağ ekipmanları kullanıyorsunuz. DNS ayarlarıda bilgisayarda olduğu için muhtemelen ethernet kartınızın DNS ayarları doğru değildir.
sağ tık-özellikler-TCP IP ayarları gibi bir yoldan gidip dns i değiştirebilirsiniz

  • kisa  (05.11.12 11:09:24) 
bilgisayar mac değil.

ayrıca open dns vs denesem dahi bağlanmıyor. sorun yaklaşık 1 haftadır devam ediyor ve bir an önce de çözüme kavuşturmam lazım.
  • klassno  (05.11.12 11:46:04) 
bilgisayardan bahsetmemiş arkadaş, mac dediği macintosh değil, ethernet kartının mac adresi.
olmazsa modemi ayarlamayı biliyorsanız modemi resetlemeyi deneyebilirsiniz (fabrika ayarlarına döndürme)
aynı cihaz başka yerde sorunsuz olarak kablolu bağlanabiliyor mu?
  • kisa  (05.11.12 12:12:33) 
"eğer mac ise bilgisayar"dan macintosh anladım, kusura bakmayın. :)

masaüstü bilgisayar olduğu için taşıma şansım yok, ayrıca demirbaş zaten risk almam taşıyarak.

ancak modemden kablosuz bağlantıda sorun yok, onu biliyoruz. 5 6 gün öncesine kadar sorunsuz bağlanan makine neden böyle yapsın ki? bir ara elektrik kesintisi oldu, sonrasında bağlanamıyor.
  • klassno  (05.11.12 12:21:45) 
:D bir daha okudum da siz haklısınız. macintoshları kastetmiş arkadaş.
çok dikkat edemedim, doğru anlamışsınız.
malesef aklıma başka bir şey gelmiyor
  • kisa  (05.11.12 12:48:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.