[]

çarpıntı + baş dönmesi

son birkaç yıldır yerli yersiz gelen kalp çarpıntıları ve akabinde kısmen nefes darlığı, ayrıca çabuk yorulma (oturduğum zamanları bile yorgunluk belirtileri gösteriyorum) ve yataktan veya oturduğum yerden kalkış hızımla paralellik gösteren baş dönmeleri yaşıyorum. yılda 2-3 defa filan kalp teklemesi yaşamam da cabası. şu an için hayatımı ciddi derecede etkilediği söylenemez ancak ileride böyle devam etmesinden korkuyorum. doktora gitmekten ise daha çok korkuyorum. en son bundan iki üç sene önce lisedeyken rapor alma bahanesiyle gittiğim sağlık ocağındaki doktora dinletmiştim kalbimi bir sorun göremedim ama kardiyolojiye mutlaka git demişti. akdeniz anemisi olmak da (anneden) etkileyebiliyormuş bu gibi durumları ama bana durumum aşırı geldi. siz ne düşünüyorsunuz doktorluk mudur durumum sizce?




 
git git iyi bir tahlil yaptır... Zaten bu doktora gitme korkusu varsa _ bir şey çıkacak diye- o çarpıntıların, nefes darlıklarının bir çoğunun psikolojik olma ihtimali yüksek...


  • dunyatuhaf  (04.11.12 21:41:42) 
doktora gitmekten ise daha çok korkuyorum dan sonrasını okumadım.
gitme de oturduğun yerde öl.ciddi bir şey olabilir.ilk fırsatta bir kardiyoloji polikliniğine başvur.bir şey varsa da daha ciddi hale gelmeden önlem alınır.

  • Skey295  (04.11.12 21:42:58) 
kulaklarında bir problem var mı ?


  • badiparmagi  (04.11.12 22:18:11) 
@badiparmagi: yok da, ne alakası var anlamadım


  • isimsiz uye  (05.11.12 05:30:07) 
büyük ihtimal şekerin düşüyor yada hipotansiyon vardır ama doktora gitmekte yarar var


  • kentaçdiz  (05.11.12 15:36:31) 
tamamen aynı şeyler bende de oluyor sık sık. defalarca kalp tetkiki yaptırdım, her sene de yaptırıyorum, hiçbir şey yok. benimkiler tamamen psikolojik. ama seninkilere de psikolojik diyebilmek için önce fiziksel bir sebep olup olmadığını araştırmak lazım. o yüzden kardiyolojiye git mutlaka. eforlu ekg ve eko çektir. kolestrolüne, şekerine falan baktır. bence esas doktora gitmemekten korkmalısın. :)


  • topuklu  (07.11.12 12:38:01) 
kansızlık demir eksikliği de bunları yapıyor, yani böyle nispeten basit sorunlar da olabilir, yediklerinize dikkat edip ilaç alıp çözersiniz. o yüzden korkmadan gidin ve kontrol ettirin. alt tarafı tahlil yapılacaktır, neyinden korkuyorsunuz?


  • clementine the tangerine  (07.11.12 12:41:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.