[]

yabancılaşma (mı)?

Bu durum için tıbbi bir terim var mıdır bilmiyorum.Varsa nedir?
Size de oluyor mudur merak ediyorum.

Olay şu: Her zaman yattığım odamda, gece uyandığımda (çok normal bir şekilde uyanıyorum, kabus vs. yok) birden herşey çok yabancı geliyor. Bu içinde bulunduğum odayı tanıyamamak değil, çok daha farklı bir durum. Sanki ortama dışarıdan bakıyor gibiyim veya şöyle tanımlayabilirim; Örneğin hergün aynı istikamette, aynı kaldırımdan gittiğiniz yola çok farklı bir sokaktan çıkıp sanki başka bir yer gibi algılamak gibi. Çok da tanımlayamadım sanki ama böyle bir şey yaşayan varsa anlayacaktır.

Bu durumu gün içinde de (herhangi bir stres vb. durum olmadan) birkaç defa yaşadım. Çok kısa sürüyor.

Bu durumun psikolojide veya tıpta bir karşılığı var mıdır?

 
Jamais vu olabilir. Bence doktora git, çünkü epilepsi belirtisi olabilir gibi şeyler okumuştum.


  • harzem  (04.11.12 21:11:25) 
Depersonilizasyon bozukluğu.

Edit: İlgili bir kitap okumak istersen: Başına Buyruk Beyin, Cordelia Fine, syf:40/1

Edit2: Buyrunuz: b1211.hizliresim.com
  • Hallerlale  (04.11.12 21:11:33 ~ 21:16:17) 
Depersonalization gibi gözüküyor; ama iyi bir doktora gitmen faydalı olur diyorum.

www.amazon.com
Ben de bu kitabı tavsiye ederim.
  • fauxhumanitas  (04.11.12 21:30:21) 
Yukarıdaki arkadaşlara -bir yaşayan olarak- katılıyorum... Dua et boyle bir şeyin sıkıntı olabileceğini sezmiş ve sormuşsun bundan sonrası kolay...geçer çünkü...(hımmm bu arada sorun, bir çok psikolojk rahatsızlığın semptomları arasındadır.)
not: derealizasyon, daha gerçekci bir tanım olabilir... Eğer bir gerçekdışılık hissi şöyle arada bir geliyorsa,

  • dunyatuhaf  (04.11.12 21:38:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.