[]

Yenir mi ki bu?

kuvertür diyor. 2,5 kilo diyor. bunu na böyle alsam yiyebilir miyim şimdi?

bi de hediye olur mu bundan yoksa çok mu kaba?

www.supermutfak.com

www.supermutfak.com


Bitter Çikolata Kuvertür
2.5 kg'lık ambalajda
Muhafaza koşulları : Çikolata ürünleri 18-22'C arasında,nemsiz (max.%65 nemli), kokusuz, ve direk güneş ışığı almayan ortamda muhafaza edildiği takdirde raf ömrü süresince tazeliğini korur.Aşırı sıcaklık değişiminden kaçınınız.Buzdolabında muhafaza etmeyiniz.Açıldıktan sonra hava almayacak şekilde muhafaza ediniz.
Eritme : Çikolata direkt ateşe maruz bırakılmadan 40-45'C arasında eritilmelidir.Bu işlemin "bain-marie" usulü, yani içinde sıcak su bulunan bir kabın içerisine konan bir eritme kabında yapılması uygundur.
Temperleme : Temperleme işlemiyle çikolata içerisindeki kakao yağına uygun kristal yapı verilerek, çikolataya sertlik,ideal kırılma,parlaklık,uygun muhafaza koşullarında beyazlamama özellikleri kazandırılır.
Soğutma : Kalıplanan ürünler için uygun soğutma sıcaklığı 10-12'C dir. Soğutma işleminin yeterliliği soğutucu içerisindeki havanın miktarı ve eşit dağılımına bağlıdır.Kaplama soğutmasında ise uygulanacak sıcaklığın 15-18'C arasınsda ve soğutma havasının rüzgarsız olmasına dikkat edilmelidir.

 
kuvertür (çiğ yerseniz) lezzetsiz olur. o eritilip pasta masta vslerde kullanılır. mesela eritip çilek içine batırırsanız çileğin üzerinde donar ve çikolatalı çilek olur.


  • ben smyrna  (04.11.12 19:42:58 ~ 19:43:11) 
abi 2,5 kilo çikolatayı alıp napıcan? bozulur bence tadı güzel bile olsa.


  • herbivor  (04.11.12 19:43:31) 
  • ben smyrna  (04.11.12 19:43:47) 
bunu buharda eriterek çikolata kalıplarına döküp, içine fındık, fıstık vb. ya da likör tarzı şeyler ekleyerek kendi çikolatalarınızı yapabilirsiniz.

ama mutfak meselelerine meraklı olmak lazım biraz tabii.

yapım şeklini ve tariflerini internette bulabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (04.11.12 19:51:22) 
Kaliteli olanlar lezzetli de olur ama çoğu tatlı yapımı için üretilen, küçük ambalajlılara kıyasla daha ekonomik olan çikolatalardır bunlar. Genellikle pek lezzetli olmaz. Kalitelisini hem bulmak zordur, hem çok pahalıdır.


  • cereal killer  (04.11.12 20:24:04) 
hediye olmaz kaba kaçar. yok arkadasım kocaman onunla alakalı komikli şakalı hediye olsun dersen buyur


  • anyelios  (04.11.12 20:31:41) 
bana alınsa ben yerim. (yine de hediye olmaz) bol kakao az şeker olanları en güzeli. ama taş gibi gerçekten diş geçmiyor, kırabildiğin kadarını ağızda eritme şekli.


  • kediebesi  (04.11.12 20:40:19 ~ 20:40:42) 
bildiğim kadarıyla elit çok kötü bir marka değil. bunun yerine elit alın.


  • trachemys scripta elegans  (05.11.12 01:39:27) 
Elit çok kötü. Ben aldım, bir sene durdu sonra çöpe attım.


  • cereal killer  (06.11.12 16:34:30) 
Bunların kilosu 12 liraya geliyor, kaliteli çikolata değil demektir bu. az ama öz al bence.


  • yue  (06.11.12 17:08:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.