[]

Truva'nın duvarını kim inşa etti?

selamlar,

yarın ilyada üzerine bir sınavım var, bir özetten 7. kitaptaki tanrıların tarışmasına dair şöyle bir cümle okudum:

"Meanwhile the gods meet in council, and Poseidon expresses frustration at the prospect that the wall built by the Greeks will be more famous than the one he himself built around Troy."

bu cümleden çıkardığım anlam, yunanlıların duvarının poseidon'un kendi inşa ettiği truva duvarından daha ünlü olmasından dolayı duyduğu tatminsizlikle ilgili. soruyorum, truva duvarını poseidon mu inşa etmişti? buna dair hiçbir şey hatırlamıyorum ben :(

bir de bu 7. kitabın sonundaki tanrıların kavgası hakkında ayrıntılı bilgisi olan var mı? özette çok bir şey anlatmamış maalesef.

teşekkürler.

 
6. şehrin etrafındaki surlar efsanelere göre eski Truva kralı Laomedon tarafından Tanrılara (Poseidon ve Apollon) yaptırıldığından çok sağlam ve kalındır. Truva şehri bu yüzden o zamanlar hiç alınamaz olarak bilinirdi.


  • anonimyususer  (04.11.12 16:57:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.