[]

Araba Park Etme

yaklaşık 1 yıldır arabam var. ama hala park etmede çok iyi değilim. mesela 1,5 araç boyu olan yere girerken tereddüt yaşıyorum.

örneğin; araya geri geri girerken, sağa kırıp sonra sola kırıyoruz ya, orada arabanın ön tarafı öndeki araca çarpacak mı diye emin olamıyorum.

boyum da kısa değil hani görememe sorunum yok. bu konuda nasıl daha iyi hale gelebilirim ve ufak tüyolarınıza ihtiyacım var.

 
öncelikle park etme geri geri yapılır.

boş yerin önündeki aracın yanına yaklaşık 1 metre kadar boşluk bırakacak şekilde yanaşın.Yani araçlar yanyana dursun. Sizin camınız yandaki aracın arka camına denk gelsin. Yani tam yanyana değil de siz biraz daha geride olun.

Daha sonra direksiyonu tam kırarak geri geri gidin taa ki aracınız önü yandaki aracı geçene kadar. Daha sonra direksiyonu toplayabilirsiniz.

Çok mu sözel anlatım oldu:)
  • halilibo  (03.11.12 22:49:19) 
hemen yardımcı olalım. sağ şeride park ettiğini farzederek tarif ediyorum. kesin çözümdür. sadece biraz pratik yapman gerek. 3, 4 sefer yap mantığını oturtacaksın.

öhö.

şimdi sağındaki araçla aranda 20 30 cm kalacak şekilde ona paralel konumda aynı hizaya gel. yani dikiz aynalarınız yan yana olsun. arada da bir karış hadi burnundan korktuğun için 50 cm mesafe olsun. eğer arkadaki araçla mesafe çok az ise yani 1.5 arabadan daha küçükse tam sağ kır sağ dikiz aynasından da kaldırımı kes. arka tekerinin kaldırıma yaklaştığını görünce (10 cm gibi) direksiyonu (senin aracının burnuna göre uzunsa azar azar kısaysa tam) sola kır ve arkadaki araca olan mesafeni de görerek aracı kaldırıma paralel hale gelecek şekilde topla ve ortala.

eğer ara mesafe 1.5 araç veya veya daha fazlaysa burnu daha rahat kurtarabilmek adına tam sağ değilde geri geri gelirken aynı anda sağa çevirerek gir.

toparlarsak.

20 - 50 cm aynalar paralel olacak şekilde dur.
tam sağ eğer genişse geri gelirken sağa doğru kırarak kaldırıma arka tekerini yaklaştır.
arka teker 10 cm falan kala (göz kararı) tam sol yap ve kaldırıma paralel hale getir.
ön ve arka mesafeni ileri geri ile ayarla.
kontağı kapat.
anahtarı çıkar.
kapıyı ....:S coştum.


hemen tik atma. 3 4 sefer dene, alış, bekliyorum.
  • armatür  (03.11.12 22:54:50) 
Benim cozumum belki daha pratik olacaktir. Oncelikle arkadaslarin da dedigi sekilde ondeki arabanin yanina durdun, simdi tam sol yaparak araya girmeye basladin, benim yontem burada basliyor. Sol aynadan arkayi kesiyorsun, senin arabanin solarkasi ile arkandaki aracin sol onu ayni hizaya geldigi vakit toplamaya geciyorsun bu arada sag aynadan geriyo kesmeye basliyorsun. Gerideki arabaya yaklasabildigin kadar yaklasiyorsun ve one kisa bir manevra gerekebilir. Bu kadar.


  • Godless  (03.11.12 23:16:15) 
her yerde tutmaz ama bir pratik bilgi daha vereyim:) Türkiye'deki kaldırımların kenar taşları neredeyse her yerde standart. Yanlış bilmiyorsam 50-60cm fln. Bir kerelik onları hesapla.

Kendi arabanın şofor hizasından itibaren kaç taş olduğuna bak. Park ederkende yandan kaldırıma bak. bulunduğun yerden arabanın ucu sallıyorum 5 taş ise 5 taş geldikten sonra kırmaya başla direksiyonu:)

çok mu saçma oldu:)
  • halilibo  (03.11.12 23:35:04) 
ön tarafı toplarken farları aç. farları öndeki aracın tamponunda gördüğün sürece ön kurtarıyordur.


  • c1b2k3  (04.11.12 07:21:29) 
Benim gibi yap iki araç arasına park etme.


  • spica  (04.11.12 09:37:58) 
(bkz: #16648667)


  • sijwocaq  (04.11.12 11:08:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.