[]

Akinator

tr.akinator.com

Bunun mantığı nedir ya, çok kafama takıldı? Adam karakterin metal müzikle ilgili mi? Frontman mi? Uzun saçlı mı? sorularıyla Chuck Schuldinerı bildi, ölü mü diye sormamıştı bile. Zibilyon tane uzun saçlı frontman var, nasıl bildi? Açıklayabilecek olan var mı acaba?


 
bilindik şeyleri biliyor o.

mesela birdy'i denedim 30 küsür soru sorup cevap olarak katy perry dedi :)

soruların cevaplarına göre kişileri eşleştiriyor işte.

mesela kadın mı evet dersen hafızasındaki bütün erkekleri eliyor.
siyah saçlı dersen diğerlerini eliyor
müzisyen dersen eliyor
bık bık bık
sonunda pek az kişi kalıyor senin yaşına ve cinsiyetine göre de bir şey tahmin ediyor işte.

edit: 100 sorudan sonra pes etti akinatör ehehe
  • schwarze rose  (03.11.12 22:51:35 ~ 22:55:24) 
her soruda sen teoride 5 şıktan birini seçiyorsun. hadi ortalama olarak 2 şıktan birini seçiyorsun diyelim. 5 tane sorudan sonra 2^5 = 32 kişiyi ayırt edecek bilgi vermiş oluyorsun. 20 soruya cevap verdiğin zaman 2^20 yani yaklaşık 1 milyon kişiyi ayırt edecek bir cevap silsilesi vermiş oluyorsun.

bu şuna benziyor. örneğin 1 ila 1000 arasında bir sayı tut. ben her aşamada bir tahminde bulunayım ve sen sadece yukarı ya da aşağı diyerek bana yardım et. ben senin tuttuğun sayıyı log1000 yani yaklaşık 10 aşamada bulurum. 1 ila 1 milyon arasında bir sayı tutsan onu da log 1milyon yani yaklaşık 20 aşamada bulurum.
  • meteonur  (03.11.12 23:30:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.