[]

nedir bu personal information?

şimdi başvurmak istediğim üniversitelerden birisinde istenmiş bu belge. Tam olarak şu şekilde yazmışlar:
* Personal information ( a letter describing yourself)

Evet belki sorduğum soru bir kısmınıza saçma gelebilir, ancak o kadar araştırmama rağmen tam olarak bir fikir edinemedim nasıl bir şey yazmam gerektiği hakkında. Yani sonuç olarak bir statement of purposedan farkı nedir bunun, beni şu şu nedenlerden alın demekten çok bakın ben şu üniversiteyi bitirdim, şöyle ödül aldım şeklinde somut şeyler mi yazmam gerekli? yoksa genede şu yönlerim iyidir gibi özelliklerimi belirtmeli miyim?

ya da en basitinden ne yazmam gerek nelerden bahsetmem gerek bu konularda vereceğiniz en ufak fikir kırıntıları bile çok işime yarayacaktır, şimdiden teşekkürler.

Not: birde istenenler arasında CVde var, eğer bunu istememiş olsalar direkt sadece neler yaptım neler ettim yazar yollardım ama cvde yazan şeyleri cümle haline döküp yazmak biraz saçma geldi bana, ee madem cvmi istediler o zaman birde niye bunu istiyorlar, yok eğer bu zayıf yönlerim güçlü yönlerimi kendi yazımla anlatmamsa ne farkı var statement of purposeden, yani sırf aklımı karışştırmak için mi statemen of purpose yazmak yerine personal informationyazmışlar.

 
bugüne kadar akademik ve sosyal anlamda neler yaptığını, hangi alanlara falan ilgi duyduğunu bilmem ne anlatan bir yazı işte...


  • fedaialkolik  (14.12.08 19:53:04) 
ayrıca statement of purpose isteniyor mu? istenmiyorsa, statement of purpose demek olsa gerek personal information dedikleri. zira SOPsuz başvuru olmaz.

edit: şurada bahsetmişler biraz personal information'ın nasıl olması gerektiğinden:
www.rpi.edu
  • papado  (14.12.08 19:55:31 ~ 19:58:30) 
ayrıca statement of purpose istenmiyor ki kafamıda karıştıran bu, insan person info. yu okuyunca daha çok somut olgulardan bahsetmesi gerekiyormuş gibi düşünüyor (yani "ben süperim, geçen bi çocuk gördüm yeminle içimin yağları eridi beni alın çok sosyalim ben, hem bu bölümede manyakilgim var öyle böyle değil" demektense bakın şu ödülü aldım, üniversitemei şu dereceyle bitirdim gibi somut şeyler yazmalıymışım hissi uyandırdı).

ki statement of purposeda şu alana hep ilgi duymuşumdur falan filan gibi hikayemsi bir yazı yazılır diye biliyorum, işte bu yüzden aklım karıştı tam olarak ne istedinklerinden emin olamadım
  • bir zamanlar cocuktum  (14.12.08 20:05:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.