[]

kindle 3 - kindle 4

ey kindle kurtları,
a. bu ikisinden hangisini almayı tavsiye edersiniz? neden?
b. kindle 4'te klavye yok. kullanımı nasıl? mesela internette gezinirken arama çubuğuna metni nasıl yazıyoruz?
c. türkiye'de (istanbul) temizinden ucuzundan nerede bulabiliriz?
--
tashih: internet tabii ki birinci öncelik değil, cepte bulunsun kabilinden. sadece metin yazımını merak etmiştim.

 
b. kindle 4'te klavye yok. kullanımı nasıl? mesela internette gezinirken arama çubuğuna metni nasıl yazıyoruz?

büyük ihtimalle sanal klavye çıkıyordur. hiç kullanmadım ama mantıklı olanı bu, diğer soruları bilemiyorum.
  • nohut kokusu sacan duduklu tencere  (03.11.12 19:28:50) 
ben kindle touch kullanıyorum. kindle 4 ile benziyorlar. klavyesiz olması bir sorun değil bence. metin yazmak istediğinizde tıkladığınız zaman klavyesi çıkıyor. cep telefonları gibi yani.
ben istanbul bilişimden aldım, hiç sorunsuz.
şimdi ekranı ışıklı modeli paperwhite çıktı belki onu bekleyebilirsin. bilişim' e de gelecekmiş.
www.istanbulbilisim.com.tr
  • fuzzy  (03.11.12 19:30:27) 
ortaya karışık yazıyorum

klavyeli olan sevgilimde var, klavyesizi bende var. klavyeli olanda mp3 dinleyebiliyorsun, hoparlörü ve kulaklık çıkışı var. ve tabii klavyesi var. kindle 4'te bunlar yok. kitap okursun, internete girersin. o kadar.

bana kalırsa kitap okumak amaçlı alıyorsan kindle 4 güzel. bendeki reklamlı versiyonu, 70 dolar fiyatı amazonda. reklamlar da rahatsız etmiyor cunku sadece kıtap lıstesine bakarken altta bir bar olarak duruyor. ve sana teklifler sunuyor. yazarlar indirimli olabiliyor filan burada. klavye ise gereksiz gelmişti bana. ben cunku highlight ediyorum ve not alacaksam da genelde baska yere yazarım. ancak bunda sanal klavye var, ok tuslarıyla hareket ederek yazıyorsun ne yazacaksan. istersen kitaba not al istersen internete gir. ben açıkçası interneti sadece denedim. henüz ihtiyac duymadım internet kullanmaya. acıl durumlarda filan kullanılır herhalde cunku zaten siyah beyaz o da kitap sayfası gibi. bulunsun tabi.

nereden bulabileceğine dair fikrim yok. benimkini sevgilim aldı, yurtdısından gelen birinden almış komisyon vermiş biraz. kendikini gittigidiyor'dan ikinci el aldı içinde bir sürü kitapla beraber. kendikine 180 mi 200 mü ne verdi galiba.
  • dasher  (03.11.12 19:31:58) 
touch'da mp3, text-to speech özellikleri var. ben onun için 4 e tercih etmiştim.


  • fuzzy  (03.11.12 19:36:01) 
bende kindle 4'un 70$lik versiyonu var, kindle kitap okumak icin, ve bu alet inanilmaz hafif oldugu icin cok iyi kitap okunuyor. internete tabletten, iphone'dan falan giriniz.


  • compumaster  (03.11.12 19:49:38) 
kesinlikle internet için uygun değil. ben hiç kullanmıyorum hatta. bir makaleyi okumak istediğimde kindle' a yolluyorum. sonra istedğim zaman okuyabiliyorum. Chrome un mozillanın send to kindle eklentileri var bunun için.


  • fuzzy  (03.11.12 19:53:25) 
4. sorunun cevabı şurada var:
www.youtube.com

klavyesi kullanışlı değil gibi. yön tuşlarıyla tek tek ilerleyip harfleri seçmek zor. hızlı hareket var ama yine de sevmedim.

kindle touch'u ekledim listeye.
kindle keyboard gibi klavye için fazlalığı da yok, daha küçük ondan.
yalnız tepki süresi biraz uzun gibi?
  • hicazkar  (04.11.12 13:30:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.