[]

İki bilgisayarı sadece ethernet kablosu ile birbirine bağlamak

Merhaba,

USB tipi bağlantılarla dosya transferi yapmak konusunda nedense bir fobim var. İlk soru olarak şunu sormak istiyorum. Ethernet kablosuyla internet bağlantısı olmayan iki bilgisayarı birbirine bağlarsak mı daha güvenli ve sağlam dosya transferi yapılır yoksa ilk akla gelecek şekilde dosyaları taşınabilir bellek ya da harici hard disk ile bir bilgisayardan diğerine taşıyarak mı?

Asıl sorum ise şu. Eskiden Robotics kablolu modemim vardı ama son 1-2 yıldır ZyXEL marka kablosuz modeme geçtim ve onu kullanıyorum. Bu iki modemin de kutusundan iki ucu erkek girişli olan sarı renkli kablolar çıkmıştı. İnternette iki bilgisayarı internet gerekmeden birbirine bağlayıp dosya transferi yapabilmek için crossover ethernet kablosu gerektiği yazılmış. Bu modemlerle birlikte kutudan çıkan kablo crossover kablosu mudur? Sanırım değil çünkü saatlerdir bu kablo ile iki bilgisayarı birbirine bağlamaya çalışıyorum ama olmuyor.

 
Değil olmaz o kablo cross, hdd den yapsan daha basit ve sancısız olur senin için.

Şimdi cross kablo bulsan da bulmasan da ip ayarı yapacaksın, paylaşım ayarlarını kurcalayacaksın vs. bilmeyen için eziyet olur.
  • saiko  (02.11.12 19:35:46) 
ikisini aynı modeme bağlayarak, modemin internet çıkışı olmadan, bir de yardımcı program(ağda dosya paylaşımı için) kullanarak veri transferi yapmak sizin için kolay olacaktır.


  • saygilarefendim  (02.11.12 20:25:41) 
kolaylık konusunda bir harici hd ya da usb ile veri aktarımı iyidir.
güvenlik konusunda. net bağlantısı olmadan veri aktarımı derim.

  • 1tam1ayran  (03.11.12 08:59:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.