[]

Pegasus İş Başvuru Ücreti

Merhaba Galya'nın gönlü zengin beyaz yakalıları;
Pegasus'a iş analisti olarak iş başvurusu yapacaktım.
"Yoğun başvurular bıdı bıdı iş yükü bıdı bıdı kredi kartınızdan 15 tl tahsil edilecek geri iade yapılmaz" diyerek para istedi..
Bende "Al ulan al" diyerek yatırdım parayı..

İşe alacaklarından değil, ama sadece merak ettim.
Bu verilen para "ciddi aday" ayrıştırmada da kullanılıyor mu?
Sonuçta her önüne gelenin cv atmasını engellemek için de yapılıyormuş hissiyatı verdi bana..
Ya da bildiğiniz uçakta su bile vermeyen cimri firma, para koparma taktiği..

Bilemedim..

 
her ikisi de igrencmis. beni ise alsalar da calismazdim sanirim. daha giriste "bizim sana degil, senin bize ihtiyacin var" duygusunu asiliyolar, cok yanlis bir strateji.


  • wilwarn  (02.11.12 10:49:18) 
ben de aykırı buluyorum ama evet, asıl amacı ciddi aday ayrıştırma, aranan özellikleri olmayıp "yine de yollayayım" diyenleri azaltma amaçlı.


  • whoosie  (02.11.12 10:58:50) 
Bana da oldukça itici geldi..
Ama mevcut şartlar malum..

  • quaker  (02.11.12 11:00:16) 
İş arama sürecince bu ve benzer durumlar can sıksa da kendisini kıl olsam da Ali Sabancı'nın bir açıklamasını duymuş ve kendine hak vermiştim, kendisi dedi ki "biz ilanda bilgisayar mühendisi vs. arıyoruz yazmışız adam bize cvsinde word excell biliyorum demiş, bu yüzden elemeyi başta başvuranların kendisinin yapmasını istedik" olaya böyle bakınca adam haklı, ilanda 5 yıllık tecrübeli vs. diyor yeni mezun adam işe başvuruyor...


  • eksi_kisilik  (02.11.12 11:00:52) 
bence doğru bir taktik durduk yere kalabalığı önlemiş oluyorlar. Gerçekten ciddi adayları kaale almış oluyorlar.


  • basond  (02.11.12 11:02:00) 
Güzel değil ama hakikaten insan boyutunu aşan başvuru oluyor böyle büyük şirketlerde. Yani 5 adamın olsa atıyorum gece gündüz 1 ay bütün adayları incelemeleri lazım bu açıdan kendileri için faydalı işte.


  • layer26  (02.11.12 11:04:43) 
Ne kadar kötü dursada, kendi açımdan bir noktada yararlı buluyorum uygulamayı.
Tamam fırsatçılık gibi, çıkarcılık gibi duruyor..
Ama gerçekten bu işe "aday" olduğumu göstermiş oluyorum bu sayede..
  • quaker  (02.11.12 11:11:28) 
bu parayla bağış yapıyorlar zaten, kendileri kullanmıyorlar.
Dolaylı olarak sende bağış yapmış oluyorsun.

  • Ramiegovic  (02.11.12 13:45:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.