[]

Diş tedavisinde köprü ve implant arasında kalmak.

Merhaba sevgili arkadaşlar,

Geçenlerde bayramımı zehir eden ağrımın eksiduyu.ru sonucunun ölü bir diş olduğunu öğrenmiş bulunmaktayım.

Doktorum çektiği film sonucunda; kaplamamın kanal tedavili olmasına ve zamanında düzgün bir iş çıkarılmasına rağmen ömrünü tamamladığını, artık çekilmesi gerektiğini söyledi.(alt arka dişim kendisi)

Sorun burada ortaya çıktı çünkü daha önce onun arkasındaki dişim de çekilmiş, 20'liğe yol açılmış, onun ileri gelmesi ile boşluğun biraz kapanmasına rağmen bu dişin çekilmesi ile neredeyse 2 dişlik boşluk olacak ve orası halay çekilmeye musait olacak kadar geniş olacaktı.

Kendisi burada bana 2 yol önerdi;
1-Arkadaki 20'lik ve öndeki arasına total 4 kaplamadan oluşan bir köprü,
2-İki adet implant.

Kendisi köprüyü önerdi çünkü implant uzun ve sancılı bir süreçmiş, daha pahalıymış, ayrıca benim eski çekilen dişim üzerinden 10 sene kadar geçtiği için o kemik incelmiş, implant tutar mıymış, alt çene pek sevilen bir yer değilmiş vs.

Bu arada 20'lik dişin güçsüz olduğu ve hemen çekildiği konusundaki görüşümün şehir efsanesi olduğunu ve o köprüyü omuzlayabileceğini iddaa etti kendisi.

Peki sizler ne düşünürsünüz?

Eğer köprü yaparsam ilerde implant ucuzlar ve yaygınlaşırsa ona dönebilir miyim? hiç bu işlere girmeyip korsan gibi boş dişlerle mi gezmeliyim?

Çok sağolun eğer buraya kadar okuduysanız.

 
implant aman diyim zaten diş dr.ları dahi önermiyor bu uygulamayı çogu durumda.ayrıca bunun için birtakım testler uygulanıyor yani her isteyene yapılamıyor.1.seçeneği tercih ederim.

ps:dişten genç yaşta çok çeken biri olarak yazıyorum.
  • artemiss  (02.11.12 09:29:26) 
köprü sakın yaptırma! köprü denilen şey, sağlıklı dişinin de kesilmesi demektir tedavi sırasında. yani bir bakıma o dişe de veda ediyorsun. implanttan şaşma kesinlikle!!!


  • bilmemkacincinick  (02.11.12 09:38:44) 
paran varsa implant yaptır,sağlam dişlerini kestirme eğer arada boşluk olursa sıcak soğuk yerken sızlar,ayrıca kokuda oluşabilir.


  • abuzittin  (02.11.12 09:42:53) 
dostum öncelikle imlant köprüyle kıyaslanamayacak kadar teknolojik olarak üstündür sağlık açısından üstündür vs vs her alanda üstündür. şimdi köprü demek ön ve arka dişlerin kesilip ufaltılması ardından oraların porselenle kaplanması demek oluyor ya iste o kesilen dişler ileride başına iş açabiliyor. açabiliyor demek yalan olur kesin açıyor. bi köprünün 10 sene problem çıkarmadan ağızda kalması büyük başarıdır. yani öncesinde alttaki dişlerde sızlama yapabilir o bölgede diş eti çekilmesine yol açabilir vs vs. yani bugün kesilip kaplanan o dişlerin 2 sene sonra sıkıntı çıkarmayacağının garantisini veremem. o yüzden implant diyorum.

gelelim diğer mevzuya ki her diş yerine implant yapamıyoruz. bunun için öncelikli olan hastanın kemik kalitesi. eğer kemik kompakt bi kemikse yani yoğunsa sağlıklıysa yapılabilir implant. aksi taktirde başarılı sonuç vermez. alt çenede kemik daha sağlıklı olur o konuda yanlış anlamışsın galiba doktoru. eğer kemik sağlamsa implant yapılmalı.

gelelim diğer mevzuya. şimdi bu implant pahalı bi zımbırtı. o bölgeye iki implant neden yapılıp maliyet artırılsın. bence önce o çekilen dişin yerine implant yapılmalı arka tarafa 20 lik dişe köprüyle bağlanmalı. hem implant maliyeti azalır hemde 20 lik ihmal edilebilir bi diştir eğer ilerde sıkıntı çıkarırsa sadece o gider öndeki önemli dişerine dokunmamış oluruz. ayrıca sıkıntı çıkarırsa köprüyü atarız implant ağzında kalır yine kullanılmaya devam eder.

galiba biraz uzun yazmışım da bunu yüzyüze anlatmam lazım böyle biraz anlaşılmaz oldu heralde.
  • ne olacak yau  (02.11.12 17:50:11) 
yeni implat yaptırdım ve işlem geyet kısa sürdü, abartılacak bir ağrı söz konusu değil ama dişçiyi çok dikkatli seçmeni öneririm.
İmplanta karar vermeden önce çenenin röntgenini çektiler kontrol vs yaptılar implant için yeterince sağlıklı mı kalın mı vs diye. Ayrıca dişlerin altından geçen sinirlerin yerini de kontrol ettiler implantın boyunu ona göre ayarlayıp sinirlere zarar vermemek için. Şu anda herşey yolunda.
Başka bir dişçiye gitmiştim önce bunların hiç biri yapılmadan direk takacak implantı, fazla paragöz hareketleri sebebiyle vazgeçmiştim.
Uzun sözün kısası bu yaşta köprüyle sağlam dişlerinden olacağına implant yaptır, bir şekilde ödeniyor sonuçta hayatın boyunca kullanacağın önemli bir şey.
  • kimse  (09.11.12 13:13:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.