[]

neden istanbul'da yaşayayım?

itü makina da okuyorum. 2 sene sonra mezun oluyorum. ebem s.kildi şu 3 senede. sevemedim istanbul'u bi türlü. aşık oldum, sabahladım, ağladım, eğlendim, üzüldüm, gezdim ama bunların hiç biri istanbul sayesinde değil. çok güzel bi arkadaş ortamım var sevdiğim bi sevgilim var ama işte sevemiyorum şu istanbul'u.

çok kalabalık sıçtıımın memleketi. çok karışık, keşmekeş. belki de derslerden dolayı tadını çıkaramadım diye sevemedim.

neyse öğrenciyken sevememişken burayı mezun olunca 8-18 çalışırken üstelik, gebze de, çekmeköy de, beylikdüzünde, adapazarında çalışırken nasıl sevebilirim?

o yüzden gitsem izmir e orda rahat rahat dertsiz tasasız yaşasım olmaz mı?

çok mu şey kaybetmiş olurum?

 
kaçırmazsın, niye kaçırasın.
bir etkinlik olursa atlarsın uçağa gidersin.
sevmeyince sevilmiyor istanbul zaten.
  • goldentitan  (01.11.12 20:51:58) 
sürekli yaşanacak bir yer değil zaten istanbul. gitsen bişey kaybetmezsin. arada uğramak daha güzel olur.


  • geberix  (01.11.12 20:52:38) 
nişantaşı, cihangir, kadıköy gibi yerlerde oturacaksın ve işin de yakın bir yerde olacak. yoksa ömür törpüsü.

"yaee biz istanbulu karmaşasıyla seviyoruz! paris'te, londra'da, izmir'de, ankara'da kız kulesini izlerken balık ekmek yiyebilir misin ha?"
-imza, dallama istanbullu.

yemin ederim, istanbulun en çok gidişini seviyorum.
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (01.11.12 20:54:24) 
istanbul çok güzel bi şehir,ama gerçekten yaşanmaz.


  • rock n roll  (01.11.12 20:54:43) 
HACI KAÇ BURDAN KAÇ, GİT KURTUL BURDAN. (not: adapazarı iyidir)


  • ahlaksızlığın lüzumu yok  (01.11.12 20:55:55) 
okulu bitir izmite yada adapazarına git. canın mı sıkıldı? bi buçuk saate istanbuldasın.


  • mattiadestro  (01.11.12 21:30:49) 
Bence de yaşama abi, hiç bişi kaçırmazsın. 22 yıllık istanbullu olarak mezun olmayı 4 gözle bekliyorum gitmek için, gerçekten yazık edersin kendine gebzede çekmeköyde çile çekip.

Zengin olunca, geri gelir, Etiler'de villanda yaşarsın, benim istanbul görüşüm bu.
  • roket adam  (01.11.12 21:32:53 ~ 21:33:09) 
alinmazsin umarim ama tasralilar kolay sevemez.


  • lorenzen  (01.11.12 21:39:18) 
ben en çok istanbullulara gıcık oluyorum. türkiyenin ve dünyanın geri kalanı hakkında o kadar cahiller ki, istanbul dışında kültür olmadığını düşünüyorlar.

istanbul dışında her yer tarla, dolayısıyla dışarıdan gelenler de taşralı olmuş oluyor onların kafasında.

şimdi diyeceksiniz ki "ay yazık, dışladılar mı?". hayır efenim, benim uyuz olduğum şey ego bu kadar yüksek olmasını destekleyecek bir kültür biriki bulunmaması istanbullularda.

2 tane orta halli avrupa ülkesi kadar nüfusu var ama o kadar insanın ürettiği kültür inanılmaz derecede sınırlı. kişi başına düşen kültürel üretim de tüketim de çok düşük.

bu da ortaya egosu yüksek cahiller sürüsü çıkarıyor ortaya. bir kaç ülke büyüklüğünde şehrin 2-3 tane ufacık kültür merkezinde sıkışınca aslında bu kültürün parçası olan insan sayısı çok çok az oluyor, geri kalanları ben istanbulluyum, şehirliyim diye ortalıkta dolanıyor.
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (01.11.12 22:00:27) 
Aynen, istanbulluluğun yarattığı boş elitizmi de en çok taşralılar yaşar. Zengin kesim zaten yurtdışına falan gidiyor, insanca nasıl yaşanır görüyor yani.


  • roket adam  (01.11.12 22:36:15) 
istanbul'un kulturu cok sinirliymis. gidin yozgat'ta yasayin arkadaslar o zaman. goran bregovic falan da sik sik ugrar yozgat'a kulture doyarsiniz as;lkdasd.

ayrica tasrayi kucumsemek icin soylemedim. umarim alinmazsin falan dedim ama malum buyuk sehirler disindaki yerler tasra oluyor. e buyuk sehirler disinda yasayanlar da istanbul'u sevemez dedim. ne var ki bunda?

kultur birikimi yokmus falan fasa fiso. gececeksin bunlari. kulturel aktivite isteyen ya da kultur depolamak istyen o kulturu kars'ta da istanbul'da da brugges'de de depolar zaten. nitekim istanbul zaten tarihi acisindan kultur kokan bir sehir.
neyse ya.
  • lorenzen  (02.11.12 00:21:57) 
istanbul dışında her yer yozgat zaten :) istanbulda yaşamayan herkes köyde yaşıyor, istanbulda her an goran bregoviç konseri oluyor ve 15 milyon kişi her akşam el ele tutuşup ederleziyi söylüyor.

istanbullu psikolojisi çok acaip bir şey. sanırım rezil altyapılı bu şehre katlanabilmek için kendilerini kültür ve tarih yalanlarıyla kandırmak zorunda hissediyorlar.

gidin bakın berlin 3.5 milyonluk nüfusuyla ne kadar kültür üretiyor, sonra bir de 15 milyonluk istanbula bakın.

hatta abartayım biraz, gidin amsterdam'a bakın. nüfusu bağcılar kadar yok be :)
  • buyuyup buyuk adam olacaktim  (02.11.12 01:20:00) 
hay amk gerizekalilar anlamiyor. ulan her gun bregovic konsere mi geliyor diyorum ben? dedigim su eger goran bregovic konser verse istanbul'da mi verir baska sehirde mi?

kultur uretememekmis. amk istanbul'un sorunu mu kultur uretememek yoksa ulkenin sorunu mu? sanki istanbul'da kulturel faaliyet hic yok da kalan sehirler sanat galerilerinden siir dinletilerine kosuyor.

ne kadar reddetmeye calisirsaniz calisin istanbul diger sehirleri domaltip siker. ustune osbir ceker. sonra yine siker. orgazm sigarasi yakar. sonra gotten siker. ustune on sevisme yapar. sonra yine siker. bir sigara daha yakar. goguslerinin arasina bosalir. sonra bi daha siker.
bakin sanat da yaptim. bukowski'yim amina koyim.
  • lorenzen  (02.11.12 17:37:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.