[]

Schengen Vizesi hakkında..

Arkadaşlar, kardeşler,

ben yaklaşık 4 yıldır almanya'dayım, öğrenci olarak. bu 4 yıl içinde karayoluyla bir kaç schengen ülkesine girip çıkmışlığım var lakin ocak'ta ilk kez havayoluyla roma'ya gitme planım var. açıp vizeme baktım; "gültig für deutschland" yazıyor. yani sadece almanya için geçerli yazıyor. google'a schengen vizesi yazıp, fotolara baktım, "schengen ülkeleri için geçerli" diye bir ibare var. ama 2010'a kadar geçerli olan oturma iznimde böyle bir şey yazmıyor. şimdi sorum şu: ben roma'ya elimi kolumu sallayarak gidebilir miyim acaba?


 
almanya oturma iznin varsa sorun yok, istediğin yere gidebilirsin avrupa içerisinde. oturma izni seni yarı avrupa vatandaşı gibi yapıyor.


  • fedaialkolik  (13.12.08 21:02:32) 
almanya'dan herhangi bir schengen ülkesine uçarken pasaport kontrolünden geçmezsin, iç hat gibidir.


  • desdinova  (13.12.08 23:19:21) 
kesinlikle problem olmaz almanya dan italya ya gecerken pasaportuma bile bakmadilar o kadar basit yani


  • imparatorolmayikolaymisandin  (14.12.08 04:50:28) 
çok teşekkürler arkadaşlar, rahatladım cidden..


  • ismilo  (14.12.08 14:25:17) 
elindeki oturma izni schengen vizesiyle eşdeğer oluyor.
yani schengen ülkelerine istediğin kadar girip çıkabilirsin (avrupa veya avrupa birliği ülkeleri değil, yalnızca schengen, mesela ingiltere olmaz).
uçuşlarda türkiye'ye gelir gibi polis pasaport kontrolü yapmaz, fakat check-in'de biletini verecek olan görevli pasaportunu görmek ister, son geçerlilik tarihine ve gideceğin ülkenin vizesine sahip olup olmadığına bakar. roma için de almanya'dan oturma izni yeterlidir bu durumda.
bu yüzdendir ki avrupa birliği vatandaşı falan değilseniz genelde bu tür uçuşlarda online check-in yaptırmazlar pasaportunuzu görmek için.
  • burfak  (14.12.08 17:55:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.