[]

kızlar sizce ne kullanmalıyım???

şimdi arkadaşlar 3 sene önce bana polikistik over teşisi kondu. bununla ilgili herkes "takma geçer, herkeste var bişey olmaz" dedi.. bende salladım . taaakii geçen seneye kadar.. geçen sene gittiğim doktor (adet düzensizliği ve aşırı ağrı sebebiyle) bana yasmin verdi.. 6 ay yasmin kullandım.. düzene girdim.. ama yasmin benim psikolojiyi altüst etti.. sonra prozac a başladım 8 ay da onu kullandım o da bende ürtiker yaptı..

şimdi gelelim bugüne.. adetim yine düzensiz.. tüylenmeler başladı.. şişkinlik var.. bana daha önce kullandığınız ve memnun kaldığınız doğum kontrol hapı önerir misiniz rica etsem???

not: doktorlardan öğk geldi. herkes paraya göre tedavi edio..

 
ben diane 35 kullanırdım. psikolojim üzerinde bir sıkıntı yaratmadı, mide bulantısı falan da yaşamadım hiç. kilo da almadım kullandığım dönemde. her şey seyrinde devam etti yani. ama tabii bünyeden bünyeye değişir.


  • styx  (01.11.12 18:48:38) 
buradan gelecek ilaç tavsiyesine göre mi hareket edeceksin? "doktordan öğk geldi" ne demek? hastalığın herkeste olması etkisinin olmaması veya sizin sallamanız gerektiği anlamına gelmiyor.

kendi doktorunuzdan memnun değilseniz başka bir jinekoloğa gidin. kendi kafanıza göre ilaç almayın, yan etki şikayetlerinizi de doktora söylerseniz size uygun bir ilaç tedavisi yapar o zaten.
  • orange coffee  (01.11.12 18:53:51) 
@orrange coffee sen kesin annesin=) kafama göre ilaç almıorum korkma sadece merak ettim yasmin dışında iyi bi ilaç var mı die..


  • kızılşeytan  (02.11.12 18:25:34) 
bunu da hiç anlamam. millet bir şey olmaz dedi diye doktora gitmezlik yapılır mı?
üstelik polikistik over hiç de "takma geçer" denecek bir şey değil.
kanser de neredeyse herkeste var, ama bir şey oluyor ve kendi kendine de geçmiyor, değil mi?

bu işin yapılış şekli, doğum kontrol hapından memnun kalmayınca doktora gidip memnun kalmadığını söylemek ve onun söylediği hapa başlamaktır.
ha doktorun anlamadığını düşünüyorsanız, o zaman doktor değiştireceksiniz.
ki zaten her kadın hayatında kendisine uygun bir jinekolog bulma serüvenini yaşıyor sanırım.
ben de çoğu kez doktor doktor dolaştım.

umarım prozac'a doğum kontrol hapının psikolojik etkisi nedeniyle başlamamışsınızdır.
eğer öyleyse söyleyecek söz bulamıyorum.

doğum kontrol hapı beni de psikopata çeviren bir şey.
her şeye ağlayan, hassaslaşan, konuşmaktan bile çekinen tuhaf bir kadına dönüştüm son kullanışımda. ama bir hastalık nedeniyle kullanmadığım için rahatlıkla bırakabildim.
bu etkiler de bıraktıktan sonraki birkaç haftada geçiyor zaten.

ki artık bu etkileri göstermeyen ilaçlar olduğu da söyleniyor.

"tabii ki" doktorunuza danışın. kimse doktora gitmeye bayılmıyor. ama ilaç bunlar, şeker değil. üstelik hastalığınız da var.
lütfen bu kadar rahat davranmayın.

ekleyeyim: anne değilim.
  • blatta hiberna  (02.11.12 19:07:54) 
yok prozac a depresyon için başladım.

not: psikiyatriste gittim
not 2: yasmine devam ederken girdiim depresyonu tetikledi.
not 3: gitmediğim jinekolog kalmadı ankarada... üniverste hastanesinden özel hastane devlet hastanesi her yeri denedim.
not 4: bitkisel tedavileri de denedim.


ya arkadaşlar hakkaten şuraya insanca girip arkadaşça soru soruyorum. saflığımdan olsa gerek herkesi yarı şaka yarı ciddi cevaplar vercek diye düşünüyorum. azarlama gereği duymanızın, insana kendisini aptal hissettirmenizin özel bi nedeni var mı?

ayrıca deneyimlerinizi düşüncelerinizi de paylaştığınız için çok teşekkür ederim..
  • kızılşeytan  (02.11.12 20:17:21) 
kusura bakma ben öyle hissettirdiysem, ama polikistik over teşhisi koyulmuşken milletin takma geçer demesini dinlemen gerçekten biraz öyle hissetmen gerektiğini düşündürdü bana.
o yüzden sert çıktım.

eğer doktorundan memnunsan ısrarla hapını değiştirmek istediğini söyle.
yeni bir şeyler çıkmış, hiç ara vermeden mi ne kullanılıyormuş.
pek bilgim yok da, belki o tarz bir şey verir doktor.

bu arada dediğim gibi ben de resmen depresyona girdim hap yüzünden.
yani ilaç kullanmadım, psikiyatra-psikologa da gitmedim, ama gitsem depresyondasın derdi.

düzensiz adet, tüylenme falan varsa bir an önce kontrol altına alman lazım bu durumu. elbet sana uyacak bir doğum kontrol hapı bulursun.

ya da belki doktor doğum kontrol hapıyla birlikte başka bir şey almanı tavsiye eder depresyona girmemen için.
  • blatta hiberna  (02.11.12 20:35:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.