[]

Peki İlgi Düşkünlüğü Neden

(Yanlış kategoriye açtım diye silip tekrar yazmam ayrı bir başarı oldu)

Sorumuz şu, direkt oraya atlamak isteyenler için başa koyuyorum: "Kızların ilgi düşkünlüğü var, ilgiyi üzerinde tutmak istiyorlar sürekli olarak" deniyor hep; bunu taken for granted doğru kabul edecek olursak, bu düşkünlük - istek nereden geliyor arkadaşlar?


Detay olarak ise bu soruyu sordurtan iki şey var

1-) Bu (git: 501503) başlığa verilen cevaplar

2-) (git: 489096) Bu olaydaki kızla muhabbeti minimuma indirdik, çehresini değiştirdik "madem öyle kanka olalım madem" şeklinde. Pek konuşmuyoruz zaten de kız 2 - 3 haftadır fix bir şekilde akşam derslerinin olduğu saatlerde (o da çok sıkıldığı için, sıkıldığını biliyoruz derslerde yani) mesaj atıyor; başka bir okazyonda da mesaj atmıyor. Soruyu sorduran ikinci sebep de bu elbette.

 
ego ego ego.


  • d.  (01.11.12 18:41:56) 
hepimizde ego var abi, ilk ve ikinci duyurudaki hareketleri yapmıyoruz ama ya (en azından çoğumuz [en azından ben])


  • soth  (01.11.12 18:43:33) 
evrimsel gerekçeler.
erkekler daha çetin av işlerine girer, ortak çalışmalıdır. dilleri düz ve sonuca yöneliktir.
kadınlar toplayıcı takılırlar. ellerinde veletleri komşu karılarla fındık fıstık kök toplamaya gider. yol boyunca konuşup karşının dikkatini dağıtmaya, iyi malzemeyi kendine ayırmaya kötüyü karşıya kakalamaya çalışma falan.
yukarıdaki kurgunun olağan sonucu: mağara adamı erkeğin müzakere ve hile ustası kıza yaranma ve başaramama çabası. dikine git alfa erkek takıl bence. tesis varsa tabii.. yoksa çabalama. evrenin gizemlerine falan kafa yor. bak ben öyle yaptım sana bu yorumu 8. boyuttan yazıyorum.
  • kargn  (01.11.12 19:13:09) 
onu diyenlerin beyinlerini zombiler yemiş.

ilgi 'düşkünlüğü', kendini en çok ilgi çekmemeye çalıştığını iddia eden insanlarda görülür. (ilgi çekmeye çalışmadığını söyleyenlerde değil.) ilgi çekmemeye çalıştıklarını iddia ediş şekilleri bile bastırılmış, pasif-agresif, itici ve elbette eziktir.
bu meselenin ilgi düşkünlüğü ile alakası yok. herkes ilgi çekmeyi sever, sadece ilgi almak istediği alanlar ve ihtiyaç duyduğu/uğruna yaşadığı ilgi şekilleri değişir.

bunun aksini iddia eden insan bana göre ya cahildir ya eziktir ya da yalancıdır. dünyadaki her insan başkaları tarafından beğenilmek ve en azından bazı insanlar tarafından onaylanmak ister, ve bunlara ihtiyaç duyar.

böyle bir ön-kabul yok. böyle saçma bir iddia yok. ayrıca da dev seksist, o kısma da girmiyorum bile.

*düşkünlük bu anlamıyla oldukça çirkin bir kelime. kimse kimseden ilgi dilenmez. ilgi dilenene; ilgi -zaten- gösterilmez. bu fakir semtte de böyledir, kraliyet ailesinde de.

detaylar:
1.
-eğer bahsi geçen mesajlaşılan erkeklerin hiçbiri ile ilişki yaşanmamaktaysa zaten ilişki öncesindeki date etme süreci çalışır. insanlar aynı anda birkaç kişi ile date ederler, farklı insanlara şans verirler. bu cinsiyet ayrımı gerektirmez ya da cinsiyet ayrımı koşuluyla belirlenmez. bağlılık gerektiren ilişkinin sınırları dışında insanların birbirlerine şans vermeleri kadar doğal ve elzem bir şey yoktur. herkesin kendine en uygun olduğuna inandığı insanı aramaya hakkı vardır. herkesin opsiyonları değerlendirme hakkı kendine mahsustur. kriterleri olsun veya olmasın, kriterleri ne olursa olsun; herkes tanıyabileceği kadar çok insan tanıyıp, istediği ilişki tanımına uygun birilerini bulmak özgürlüğüne sahiptir. bunu da kimsenin yargılamaya hakkı yoktur. başkasının hayatına karışmaya, izin verilmedikçe, kimsenin hakkı yoktur.
- eğer bahsi geçen kızlar saçma şekillerde yabancı kültürlerden sığ bir şekilde aparttıkları dating halini ve de hadisesini yanlış uygulamaya koyuyorlarsa, bu onların taklitçiliği ve cahilliğidir. kendi çevremizdeki insanlardan yola çıkarak böyle genellemelere varmak çok tehlikelidir. bu kızlar aptal konularda ve salakça iş atarak bu insanlarla mesajlaşıyorlarsa bu hem kızların hem de mesajlaştıkları erkeklerin aptallamasındandır. etrafında bulunan insanlar seni gösterir. eğer bir insan bir insana yaklaşım gösteriyorsa (ister dostane ister seksane); bu kişiler birbirlerinin niyetlerini belli bir yaştalarsa bilmektedirler. kimse kimseyi kandırmasın. bu durumda: tek gecelik ilişki yaşadıktan sonra aşk bekleyen kız ne kadar salaksa, mesajlaşma ertesi ilişki bekleyen adam da o kadar salaktır.
- eğer çevrende dönen benzer hadiselerden bu denli rahatsızsan ve 'arkadaşım' dediğin insanları "ilgi muhtaçlıklarından dolayı erkeklerle mesajlaşıyorlar" klasörüne koyabilecek kadar bu insanlara saygı duymuyorsan; niçin bu insanlarla arkadaşsın ya da niçin bu insanlarla hala arkadaşsın? sorgulamak gerekir. sana uymayan ve sende saygı uyandırmayan insanlarla mı arkadaş olmaktan hoşlanıyorsun? ya da neyi paylaşıyorsunuz mesela? mesela olası bir senaryoda saygı duymadığın bir insana neyi hevesle anlatabilirsin, ne konuşursun, muhakemesine ne kadar güvenirsin? bana çok saçma geliyor bu kısım. benim yaşadığım dünyada geçerliliği olmayan / işlevsiz / çalışmayan bir durum çünkü.

2.
bunu seninle daha önce zaten konuştuk, fikirlerimi söyledim.
ama şu yazdıklarının ifade ettiği anlamlarla tekrar ziyaret edelim:
a. kızın 1. tercihi olmadın
b. ilerde olabilirsin. ama bunu en geniş anlamıyla söylüyorum; yani sadece ucu açık bir ihtimal. olası olduğunu düşündüğümden dolayı değil.
c. kız etrafında başkaca opsiyonlar gördüğünde bunları yoklayabilir. hoşnut kalacağına inandığı başka bir opsiyon bulursa ona şans verebilir. bu durumda kızın ilişkisini bitirmiş olup, olmaması -bu kız çerçevesinde- kızın insafına kalmış durumda. tanımadığım insanı yargılayamam. ama bu kız ilişkisinde gerçekten mutlu olsa farklı eğilimleri olmazdı. yani; şu anki ilişkisinde tam manasıyla mutlu/huzurlu (veya aradığı şey ne ise o) olmadığından dolayı arada gözü dışarı bakıyor olabilir. bu insani görünmeyebilir, ahlaksızca, acımasızca veya etikdışı gelebilir. ama her insanın koşulları ve bakış açısı kendine hastır, herkes başka harmanların ürünüdür. kaldı ki, kız başından beri tamamen dostane yaklaşmış ve sonradan senin ilgini gördüğünde geri çekilme amaçlı sevgilisini gündeme getirmiş olabilir. yani hiçbir kötü niyet olmayabilir. dediğim gibi, kız belki de hiçbir farklı meyil veya niyet olmadan davrandı ve senin manevralarını fark eder etmez de arkadaşlığınızın sınırını çizdi? karşımızdaki insanların beyinlerinde değiliz. ondan dolayı onlara kötü niyet payını verebildiğimiz gibi, iyi niyet payını da verebilmeliyiz. yoksa asık suratlı, yanından geçen insana selam vermeyi bırak, arkadaşlarının problemlerinden bihaber insanlar oluruz. kocca bir boşluk.
d. hayatta herkesin hata yapmaya hakkı vardır. senin hata yaptığın insan, başka bir konfigürasyonda hata yapandır. zorbaya zorbalık yapan da, zorbanın zorbalık yaptığı da aynı insan olabilir. insanların hayatlarının ve olasılıklarının nerelerinde karşıklaştıklarına bakar. farklı bakış açıları olayları tamamen değiştirir.
  • fauxhumanitas  (02.11.12 06:40:16 ~ 06:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.