[]

eskiden akşamları ne yapılıyordu

tek ya da az kanallı televizyon ve internet öncesi dönemden bahsediyorum. avmlerin olmadığı dönemlerden.
ben 84 doğumluyum, mesela yarım yamalak hatırlıyorum. haftanın 3-4 günü misafirimiz olurdu ya da giderdik bir yerlere. onun dışında ne yapılırdı çok hatırlamıyorum.



 
Benim hatırladığım tek şey mahalle piçleri olarak sokak ışıkları altında deli maçlar çevirdiğimiz. Annem ve diğer kadınlar da küçük tüpte çay demleyip ellerinde oya işi ile bizleri izlerlerdi.

Ne goller attım beee!!! Feyyyaaazzzz vurdu ve gooolllll!!!!!!!!!!!!!!
  • lpgli tosbaga  (01.11.12 16:39:50) 
akran olarak hatırladıklarım tv'ye talim vardı yine akşamları, filmler diziler, hep beraber izlenirdi, misafirlikler daha coktu. Gazete okunurdu vs.


  • hocam fazla egon var mi  (01.11.12 16:40:43) 
cocuklar aksama kadar sokakta takilirdi. sonra yemege eve gidilirdi, sonra anneyle beraber tum komsular cayini cekirdegini alip evin onunde sohbet ederdi,


  • dokunmakalbime  (01.11.12 16:40:44) 
eskiden burdaki buyuk cogunluk cocuktu diye dusunuyorum yazlari oyun oynardik gece 11 e kadar disarda :D ya da tv


  • aventura  (01.11.12 16:44:52) 
73 doğumlu olarak yazayım.

baba genelde işte ya da kahvede
anne ev işleri ile uğraşır ya da örgü vs. örer
çocuklar ya kendi aralarında oyun oynar ya da mevsim müsaitse fırçayı yiyene kadar sokakta tozar.
gününe göre türk filmi ya da dallas vs varsa soluksuz izlenir.
bir de yaz akşamları ise bahçede çay muhabbeti olurdu ki tadına doyum olmazdı. en son yaşlılar cin anılarını anlatır kimse evine gitmeye cesaret edemezdi.

aklıma gelmişken yazayım. hafta sonu tv yayını öğlen 1 gibi başlardı, bir keresinde öğlenden başlayıp akşama kadar necefli maşrapa vermişlerdi. sinirden çatlamıştık.

aklıma gelenler bunlar şimdilik
  • lazpalle  (01.11.12 16:44:54 ~ 16:45:57) 
gündüz sokakta oynardık. akşam olunca oyuncaklar çıkardı bizim evde, onlarla oynardık. bir de boyama kitapları, hikaye kitapları, ansiklopediler, atlaslarla falan oyalanırdık. babannemlerde siyah-beyaz tv vardı ama kimse oturup izlemezdi. o değil de siyah-beyaz tv görmüş insanmışım, şimdi hatırlayınca tuhaf oldum (yaş 30)


  • sir gawain  (01.11.12 16:46:39) 
daha fazla piknik misafirlik v.s gibi aktiviteler olurdu, insanlar daha sosyaldi.
alışveriş için çarşı pazar gezilirdi, ya da semtlerde bilinen butiklere gidilirdi.
çocuklar daha çok dışarıda vakit geçirir, daha çok oyun oynardı.
yürürdük mesela, en sevdiğim güzergah şişliden, kuledibi, tünel ve sahilden yenikapı sirkeci idi.
  • celik comak  (01.11.12 16:48:17) 
Harbi yaa yürümek sosyal bi aktiviteydi. Bayağı bi yürüyüp taze kavrulmuş çekirdek ve dondurma alıp geri dönerdik eve ailecek. Dondurmalar yolda yenir eve gelince çay demlenip çekirdek çitlenirdi.


  • lpgli tosbaga  (01.11.12 16:50:45) 
bazı akşamlar yengemlere giderdik. muhabbetle falan vakit geçerdi. haftanın iki günü falan tv dizisiyle geçerdi. zaten bu kadar çok oturulmazdı. çocuklar dokuzda büyükler 10 da yatardılar.


  • mlky lvn  (01.11.12 18:05:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.