[]

Erkek ve kızların yan yana duramaması

Bugün okulda kız arkadaşımla bahçede oturuyorduk yanımıza müdür geldi dediklerini aynen aktarıyorum:nabıyosunuz siz orada?ayrılın hemen kızlı erkekli gruplar görmek istemiyorum gibi zırvaladı bizde kalkmak zorunda kaldık.bu durumda ne yapmamı önerirsiniz?




 
davranışlarını değiştirme. kızlarla oturuyorsun diye okuldan atacak değil ya


  • satsuma  (01.11.12 15:30:07) 
acilen liseyi bitir


  • joelskellington  (01.11.12 15:30:42) 
orada müdüre cevabını veremiyorsan senden adam olmaz.


  • osssy  (01.11.12 15:34:28) 
derdim ki şeriat mı geldi hayırdır,istediğimizi yaparız,burası iran değil derdim.git iran tahran ilkokulunda müdürlük yap derdim.


  • SeMsHoV  (01.11.12 15:36:00) 
cevap falan verme karşı da gelme. kim ne derse desin, orda olayı büyütürsen bu orsopu çocuğu siciline bişiler işler.

hareketlerine devam et, ama karşı gelme orospu çocuguna. ekşicilerin gazına gelme.
  • kameramotor  (01.11.12 15:38:57) 
Orada müdüre ne dersen de yapacak hiçbir şeyin yok.

Hiç cevap verip laf çakayım diye de düşünme, he deyip geç, gittiğide yine aynı şekilde devam et. Hatta karşısındayken göstermelik olarak saygıda hiç kusur etme, bırak adam iyice köpürüp dursun. Hepiniz öyle davranırsanız zaten adam otoritesini kaybeder.

İnşallah bir gün sen ondan daha büyük bir makama gelirsin de haddini bildirirsin.
  • johan sebastian  (01.11.12 15:47:11) 
herkes öyle davranırsa adam otoritesini kaybedermiş, ne adamlarsınız yahu.

adam haddi olmayan bir şeye karıştığında eyvallah diyerek otoritesini orada bozmayacaksın, ondan sonra herkesin aynı şekilde senin beklediğin şekilde davranmasını bekleyeceksin ve o şekilde otoriteyi kaldıracaksın.
kimse sana git müdüre küfret demiyor zaten, az akıllı ol ne diyeceğini bil. ama bu davranıştan rahatsız olduğunu bildir. ister hafif şekilde bildir. ister akıllı bir iki soru sor öyle bildir. ister laf çarptır. durum uygunsa sakince buna hakkı olmadığını anlat. kendine güveniyorsan tersle. ama rahatsızlığını bir şekilde belli et.

olaydan sonra da şikayet etme yollarını araştır. koyun geldiniz koyun gidiyorsunuz yemin ediyorum.
  • osssy  (01.11.12 16:02:57) 
ben lisedeyken de okulumuzun müdürü böyle bir tipti. ben her fırsatta gereken cevabı verdim, çeşitli disiplin cezaları da aldım ama mezun olurken iyi bir üniversite kazanırsan seve seve temizliyorlar o sicili. hiç korkma


  • ihaleli batak  (01.11.12 16:06:03) 
koyunu moyunu yok bu işin. sen çok film izliyrsun belli ki.

ülkenin hali belli. o gün müdüre karşı geldi diye önce odasına çekilir, ertesi gün alakasız bir bahaneyle disipline sev edilir. sonra bunlar siciline yazıldı mı o kofi anarşistliğiniz yüzünden çocuğun hayatı kayar.

şikayet yollarını araştır, müdüre cevabını ver'miş. ulan başka ülkede yaşıyoruz herhalde.
  • kameramotor  (01.11.12 16:07:24) 
Koyun demeyi de ne çok seviyorsunuz. Sanki adamın sözünü dinle, istediğini yap dedik.

Lisede müdür ne derse hiç alttan almadım. Başarılı ve saygılı da bir öğrenciydim. Sonunda adam birşey bulamadı okula yemek götürdüm diye ceza verdi, derken gerisi de geldi, her gün kendimi disiplinde buldum. Sorun değil, pişman da değilim.

Amaa bu gibi adamların egosunu parlatmaya hiç gerek yok. Nerede yutkunman gerektiğini bileceksin.

Şikayet edebiliyorsun git şikayet et, ama onu oraya getiren onun bir boy büyüğü zaten.
  • johan sebastian  (01.11.12 16:13:44) 
okuduğum lisenin müdürüde böyle bir tipti. ben zaten o yaşta birşey diyemiyordum. adam azmandı, ve resmen dayakla korkutuyordu. bir gün bir kadın hocamız gizli gizli bi arkadaşımıza abin falan varsa onu çağır, bir iki arkadşını alıp üzerine yürüsün demişti. çocuk çağırdı ve müdür biraz duruldu.
çok hoş bir durum değil ama disiplinden korkmak falan bahane. babama söylesem adamı komalık ederdi. genede buna gerek yok. belki sende böyle bir şey...

  • phoenixboy  (01.11.12 16:59:25) 
benzer muameleye lisedeyken maruz kaldım, hep karşı çıktım, savaştım ve kağıt üstünde okuldan kendim ayrıldım gibi gözükse de atıldım bir nevi (bahsettiğim okul marmara bölgesinde bir fen lisesi.)

joelskellington +1
  • gercekten mukemmel bir insan  (01.11.12 17:12:52) 
@kameramotor,
burayı kişisel tartışma alanına çevirmek istemiyorum, olayı kişiselleştirme. benimle ilgili yaptığın analizlerin inanılmaz derecede hatalı olduğunu belirteyim. internet üzerinden kişi tahlilleri yapmayı bırakmanı tavsiye ediyorum.

liseli arkadaşımıza son olarak şunu söyleyeceğim. hocalarla saygı ve sakinlik çerçevesinde iletişime geçen, kendi fikirlerini bu saygı çerçevesine dayanarak çekinmeden ifade edebilen, haklarını bilen (şikayet yollarını araştırıp öğrenmen bu açıdan önemli. bu olay için olmasa da önündeki olaylarda davranışlarını şekillendirmende faydası olur.), haklarından kolay vazgeçmeyecek izlenimi veren bir birey olmanı öneriyorum sana. öylesin ya da değilsin orasını ayrı ama bunu olmak kolay değil. akıllı olup nerede ne diyeceğini bilmen, süreçleri öğrenmen lazım. sana yapılan yanlışları kabul etmemek kadar, gerekli yerlerde durmak, sinirine hakim olmak, birçok yerde özür dilemek lazım.

sonuçta bilinçli olduktan sonra rahatsız olduğun noktalarda ses çıkarmaktan, rahatsızlığını belli etmekten çekinme.
  • osssy  (01.11.12 17:19:28) 
aynı şey jimi hendrixin başına gelmiş. müdür mü hoca mı her kimse ona "ne o kıskandın mı?" demiş. yaa yaa böyle işte bazıları doğuştan efsane oluyorlar..


  • kargn  (01.11.12 17:21:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.