[]

gazimağusa civarında gezilecek yerler.

evet, buraya gidiyorum. nerelere gideyim? hiç bir fikrim yok, yardımcı olursanız sevinirim.




 
merhaba,
aklımda kalanları yazayım:
* lalapaşa cami: şehir merkezine yer alıyor. zaten bir meydan ve etrafındaki ara sokaklar var. bu meydanda katedralden camiye dönüştürülmüş bir cami, namık kemal zindanı ve birçok eski harabe var. meydanın yanındaki sokaklarda ucuza içki ve hediyelik eşya alabileceğiniz bir yer var (nurol market mi öyle bir yer, orayı da gezin bence)
* canbulat müzesi: yine şehir merkezinde bir müze, güzeldir.
* othello kulesi: tarihi bir kule, şehir merkezine yakın.
* kapalı maraşın etrafında araçla tur atabilirsiniz.
* yine kapalı maraşın orada bir otel var adını hatırlayamadım, o otelin oraya araç bırakıp arkasındaki plaja ayak basın derim, kapalı maraş yine gözüküyor oradan.
* salamis harabeleri: antik harabeler, oldukça vakit alabilir gezmek. harabelerin orada bir plaj var oraya da ayak basın, rıhtımda yürüyün bence
* st. barnabas kilisesi ve ikon müzesi: çok güzel bir kilise, benim en sevdiğim yerlerden biri içinde onlarca ikona var azizlere ait. hemen 50m ötesinde aziz barnabasın mezarı var. müze içindeki açık hava kafeteryasında bir şeyler yiyip için bence, çok keyifli.
* barnabas yolu üzerinde devekuşu çiftliği var, devekuşu yumurtası alabilirsiniz.
* salamis koyu: birçok plaj ve otel var ama magusanın biraz dışında.

aklıma şimdi gelenler bunlar, başka gelirse eklerim.
  • medievalman  (01.11.12 16:23:48 ~ 16:28:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.