[]

edevlet şifre

edevlet şifremi hatırlamıyorum

fakat kullandığım 5 farklı şifre var onlardan birisi ama bir terslik var.

hatırlayan varsa soylesin lutfen,

e devlet sifresi
-kac karakterden oluşuyor minimumda ?
-ilk karakter büyük harf olmak zorunda mı ?
-mutlaka sayı veya noktalama isareti koymak zorundamiyiz ?

sagolun

 
-6 diye hatırlıyorum
-değil
-sayı zorunluluğu var
  • heritage  (01.11.12 12:37:36) 
kullandığın 5 farklışifreden ayrı bir şifren olabilir. durduk yere değişebiliyor kendiliğinden.


  • sutlu nescafe  (01.11.12 12:44:04) 
nasıl kendiliginden değişiyor ?

sordum 10 liraya yeni şifre diyorlar hassssss dedim.
  • kulustur  (01.11.12 12:46:21 ~ 12:49:38) 
kimse nasıl değiştiğini bilmiyor. yeni şifre 4 lira ayrıca.


  • sutlu nescafe  (01.11.12 12:51:04) 
benimki 2 harf 8 rakamdan oluşuyor.
alt limit neydi hatırlamıyorum ama şifren kendiliğinden değişmiyor. ayda bir mi 90günde bir mi ne giriş yaptığından değiştirmen gerek bunu diyor ve yeni şifre girmeni istiyor.
şifreni ilk kaybettiğin zaman 10 tl ikinciden sonra ise daha yüksek ücreti vardı diye hatırlıyorum. öyle bir şey yazıyordu geçen sene aldığım zarfta.
  • d e j i n  (01.11.12 12:55:35) 
bende hatırlasam girip bakıcaktım şifre için neler gerekli diye ama unutumuşm.
hatırladıgım kadarıyla ilk 2 harf büyüktü sonra 9 tane rakam vardı sonra 2 büyük harf daha vardı. bir de unutulan şifre için her postaneye gittiğinden 10 katına çıkıyor ceza(hala geçerlidir sanıyorum) 10 - 100 - 1000 diye yani

  • jedilance  (01.11.12 12:58:37) 
eski işleyişi değiştirmişler.
turkiye.gov.tr'de yazan şöyle:

e-Devlet şifrenizi içeren zarfınızı PTT Merkez Müdürlüklerinden, şahsen başvuru ile, üzerinde T.C. Kimlik numaranızın bulunduğu kimliğinizi ibraz ederek temin edebilirsiniz.

Bu uygulama, sizin yerinize başka bir kişinin şifre alıp adınıza işlem yapmasının önüne geçilmesi için gerekmektedir. e-Devlet Kapısı üzerinden verilen hizmetler yüksek güvenlik seviyesi gerektirdiğinden, şifreler başvuru sahipleri için özel olarak oluşturulmaktadır. Bu nedenle ancak kimlik ibrazı ve şahsen başvuru ile şifreler verilmektedir.

Şifre ilk alındığında PTT tarafından işlem masrafı olarak 2 TL tahsil edilmektedir. Şifrenin kaybedilmesi, unutulması vb. durumlarda PTT’den alınacak her şifre için ayrıca 4 TL ücret ödenmektedir. Bu işlem masrafı dışında herhangi bir yıllık ücret ödenmesi söz konusu değildir.
  • d e j i n  (01.11.12 13:04:46) 
kastım her varyasyonu denicem zaten ptt nerde ki :)

bir iki noktayı hatırlayamadım sifreyi degistirirken

ilk harf buyuk olsun yok noktalama kullanın falan bir seyler vardı.
  • kulustur  (01.11.12 13:07:11 ~ 13:07:54) 
ilk harfin büyük olması gerekmiyor. bende hepsi küçük. hiç büyük harfim yok.


  • d e j i n  (01.11.12 13:08:37) 
en yakın ptt için: www.ptt.gov.tr


  • d e j i n  (01.11.12 13:09:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.