[]

Kendo ile ilgilenenler

Uzaktan uzağa ilgim olan uzak doğu spor sanatları arasında birinde karar kılıp, bu konuda kendimi geliştirmek istiyorum.

Okuduklarım kadarıyla başlangıç olarak malzemeleri biraz tuzlu gibi. Bunun dışında eğitim veren 3-5 yer de var.

Özetle bu sporla ilgilenen, devam eden arkadaşların fikirlerine ihtiyacım var. Şimdiden teşekkürler.


Lokasyon İstanbul. Yaş 28.

 
şimdi kanka ben baya bir yaptım bıraktım sonra. 1. danım war yani bir shinai ile aklınızı alırım.

şimdi kendo da 3 temel alet var. birincisi shinai. antreman sopası. biz çinden getirtmiştik taa ne zaman kargo dahil kırk liraya falan gelmişti. ama tüm topluluk olarak almıştık. 20-30 tane falan.

sonra bogu denilen set var. ben boguyu yalan olmasın bir sene falan hiç giymedim. eşofmanla gittim shinaiyi salladım durdum havaya. 1 sene sonunda giydim. ama klübün bogusunu giydim. sınavlara falan da onunla katıldım. danı alınca sen al artık kendine dediler. arkama bakmadan kaçtım. en ucuzu o zaman 500 dolar falandı. el yapımı olanlar falan vardı 10000 dolar falan. öğrenciydim 500 dolar benim iki aylık paramdı alamadım. bir süre takıldım sinir oldum braktım.

üçüncüsü de kıyafet. adını hatırlamıyorum valla. benimki nerde onu da bilmiyorum. böyle bol paçalı siyah yada lacivert judocu kıyafeti gibi bişi. bu da çok ucuzdu. pamuklusu falan 17 dolardı. aldık.

şimdi o bouyu bir sene falan giymiyorsun zaten. o yüzden git gör. zaten ilk bir kaç hafta shinai nasıl tutulur, güç hangi koldanalınır vs gibi temel şeyleri öğreneceksin. sonraki bir kaç ay ayak ve bağırış kordinasyonu vs vs derken bir sene sürer işte bogu giymen.

kendo çok güzel bir spor. ben giderken antremanlar cuma akşam pazar sabahtı. çok stresliydim o aralar. cuma akşamları ilaç gibi geliyor. o shinaiyi indirdikçe yaptığın bağırışlar o tüm stresi atıyor. o zamanları atlattıysam kendo sayesinde.

ben ankaradayım. bilmiyorum yani istanbulda kurs.

bir de mümkünse japon sensei bulunduran bir kursa git. yaptığım sürelerde en zevkli kısım japon senseilerimin zamanıdır. türk senseiler çok artist oluyor çekilmiyor.
  • ayiadam  (01.11.12 09:59:30) 
ayiadam detaylı cevap için teşekkürler.

senin de dediğin gibi en pahalı parça bogu. internette ve sözlükte gördüğüm kadarıyla 1000 $ civarına alınabiliyor. Tabi bunun diğerlerine göre artısı eksisi nedir sanırım işin içine dahil olduktan sonra anlaşılabilir.

istanbul'da aylık 100 tl gibi ücretlere kurs verildiğini okumuştum. Bu ücret sence makul mudur? Bu kurs dışında kendi çapımda antrenmana ihtiyacım var mı? Ne düzeyde?
  • raif_efendi  (01.11.12 10:14:27) 
benim gittiğim üniversite klubüydü. para vermiodum yani ama 100 lira bence çok. sonuçta bir spor salonuna yazılabilirsin aylık 100 tlden. ama şimdi bilemedim yani. karate kursu falan da o kadardur düşününce.

kendi çapında antreman pek mümkün değil zaten. çünkü elinde bir buçuk metrelik sopa var ve vuruşları shinaiyi tam tepende dik tutarak yapıyorsun. yani boyun 170 olsa 150de shinai 4 metrelik bir yükseklik lazım sana. zaten ayağını yerde sürümen gerekiyor onun da sıkıntısı var. yani bireysel antreman spor salonu yoksa zor.

güzel bir spor tavsiye ederim. yani en azından bir sene git yap. görmüş olursun.
  • ayiadam  (01.11.12 10:19:55) 
son bir soru :)

bu sporda uzun boylu olmak dezavantaj mı?

boy 185. kilo 75.
  • raif_efendi  (01.11.12 10:22:07 ~ 10:22:17) 
çevik değilsen dezavantaj olabilir. ama 1 70lik adam kadar çeviksen gayet avantaj. çünkü puan el kafa boyun ve karından alınıyor. boy farkı ne kadar çoksa kafadan puan vermen o kadar düşer.


  • ayiadam  (01.11.12 10:25:07) 
kendo gibi günlük hayatta hiçbir işine yaramayacak bir spordansa aikido, ninjitsu vb. sporları tercih etmeni öneririm. kendo'yu kakalamak istemem aksine büyük saygım var, ama aikido'da mesela hem kılıçla çalışırsın, hem sopa-bıçak hem de silahsız çalışmalarla çok yönlü bi sanat icra etmiş olursun. ilgilenirsen mesajla detay konuşabiliriz, yardım edebilirim.


  • kertenkelebek  (01.11.12 11:03:03) 
Kendo en asil uzakdoğu sanatıdır aikido falan kenar mahalle papazcısı abilerin işi. Bayıl parayı git kendoya


  • esenboga  (01.11.12 19:45:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.