[]

Randomee.com

Selam Galya'nın özgün savaşçıları;
Daha önce yazmıştım, biraz daha geliştirdik ondan tekrar atayım istedim.
Randomee (git: www.randomee.com) adlı bir sitemiz var.
Lokasyon bazlı, sosyal mesaj panosu gibi düşünebilirsiniz.
Örneğin; Türkiye-İstanbul'a mesaj gönderdiğinizde o lokasyonu takip edenlere gözüküyor öncelikle.. Post beğenildikçe bir üst lokasyon grubunda gözüküyor.. Bu durumda Türkiye'de daha çok gözüküyor.. Daha da çok beğenilirse tüm dünya ülkeleri grubunda beliriyor.
Olaya eşitlik katmak için atılan her post'u, atıldığı lokasyon içinde gösterecek şekilde bir sistem hazırladık. Yani beğenilmesede başkaları görebilecek yazıyı.. Şans işi..
(Biraz spam yapmışlar sitede.. Saçma yazılar var.. Ama deneme ayağı temizlenir..)

Nasıldır nedir ne değildir yorumlarsanız güzel olur..

 
kötü. bu ne hacı siteye girdiğimde süleyman diye biri sürekli bi şeyler saçmalamış. ne yani bu. süleyman kim? niye üye olmam gerek. bir süleyman da ben mi olayım?


  • am  (01.11.12 09:47:48) 
Aslında "kötü" tanımını içeriğe değilde, yapıya ve site mantığına göre yaparsan çok daha memnun olurum.
Şu an için zaten içerik yok. Kullanıcı tabanı oluşmadığından test amaçlı saçma sapan şeyler giriyor 2-3 kişi..
Ha bir "süleyman"da sen olmak istersen kapımız tabii ki açık..
İçerik haricinde bir yorum?
  • quaker  (01.11.12 09:54:05) 
sadece tasarımına baktım.
yerleşim ve hizalamada bazı problemler var.
logonuz vektörel değil.
register bölümü hep orada mı kalacak?
login in yanına alıp register i, ana bloğu ortalayabilirsiniz.
  • enkolaykullaniciadi  (01.11.12 10:03:11) 
"logo vektörel değil"den ziyade küçücük kalmış, hiçbir şey anlaşılmıyor, düşünce balonundaki yazıyı okuyamıyorum bile. zaten web sitesinde vektörel kullanma imkanı pek yok.

css'i daha bir düzenlemeniz lazım, sanırsam bir yerden alıp kendinize göre çevirdiniz. en azından 960.gs gibi bir yer önerebilirim. daha düzenli olur.

bu tarz sitelerde bir de live update oluyor. ona da bakabilirsiniz. artık standart gibi bişey. gerçi yapmışsınızdır belki de içerik sık güncellenmediği için ben görememişimdir.

bir de kişisel fikrim olarak; o mesaj gönderme ve oylama düğmeleri hiç olmamış, resimleri dahil.
  • loveinaflipbook  (01.11.12 10:22:43) 
@enkolaykullaniciadi : Tasarım kısmında size katılıyorum. Tüm görseller bana ait ve ben uygulama geliştiriciyim. Tasarımsal hiçbir öngörüm veya bilgim yok. Beta olduğu için böyle benim yaptığım haliyle bıraktık. Geliştikçe tasarımcı bir arkadaşa tüm siteyi yenileticez.
@loveinaflipbook : Tasarım kısımlarıyla ilgili söylediklerim yukarıdaki gibi.. Live update kısmınıysa, uyguladık ancak dediğiniz gibi az kişi olduğundan pek manalı olmuyor.

Zaten biraz kullanıcı çekebilirsek, gelen isteklere göre siteyi anında güncelleyeceğiz..
  • quaker  (01.11.12 10:29:58 ~ 10:34:54) 
içerik kötü demiyorum. site mantığına göre girilecek içerikler mantıksız olacak.

biri mesela istanbulda konser bileti satacak. bileti almak istiyosam niye beğeniyim? kimse görmeden kendim almaya çalışırım.

ilan beni ilgilendiriyorsa neden beğeniyim? ilgilendirmiyorsa neden? bence sadece reklam verenleri ayrıcalıklı olarak üste koymak için şaapılmış bi site. yapısını bilmem mantığı kötü. kötü diye süleymanın yazdıklarına değil, mantığına demiştim zaten.
  • am  (01.11.12 11:17:46) 
@am : İlan derken? Bu site bir "ilan" platformu değil ki..
Tamamen kişilerin yazdıklarını başkalarına ulaştırmasını kolaylaştırmayı temel alıyor. Mevcut internet ortamında artık o kadar büyük bir havuz varki gönderdiklerimiz boşluğa gidiyor gibi..
Biz de bunun önüne geçmek için herkese eşit görülme imkanı veren bir mesaj ortamı yarattık..
Sanırım mantığı yanlış anladınız..
  • quaker  (01.11.12 11:31:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.