[]

tren yolculuğu yataklı kısım

selam olsun lokomotif severler,
başlığı tam atamadım ne yazacağımı bilemedim. yataklı vagon yazsam komik olurdu gerçi bu da komik duruyor :D

konuya gelirsek, sevdicekle adana ankara arası gidecez. trenle gidelim dedik. otobüsle 50 lira olan yol, trenle yataklısı kişi başı 60 liraya geliyor.
biz hiç yataklı gitmedik trende. nasıl prosedürü bilmiyoruz.
oda kapılarında kilit var mı ?
2 kişi olduğumuzdan bizden başka biri(leri) daha olacak mı ?
bildiğin yatak mı var yoksa ranza tipi mi ?
bir de sevdicekle gidileceğinden sorun çıkar mı beraber kalmamızda?
aklıma bunlar geldi. takıldıkça yazarım :D
teşekkür ederim.

 
iki kisi bir odada oluyo, koltuklar kapaniyo ve yataklar cikiyo, rahatsiz edilmiyosunuz, kapida kilit var, el yikamak icin lavabo da var, gayet giderli bir ulasim secenegi.
p.s: bir bucuk yil once, ist ank arasindaki baskent ekspresinden bahsettim

  • jemjum  (01.11.12 01:13:17) 
eskişehir istanbul arasında yataklı tren kullanmıştık.
kapılar kilitlenebiliyor.
odalar 2 kişilik var biz öyledeydik içeride başkası yoktu o yüzden.
ranza tipi. alt ranza kaldırılıp koltuğa da dönüyor. mini dolap, lavabo falan da var hatta.
ben annemle gitmiştim, sevgiliyle belki problem çıkarabilirler bilemedim.
  • takintili insan modeli  (01.11.12 01:18:53) 
sorun çıkartacak gibi yaparlarsa direkt görevlinin adını öğrenmeye çalış, hemen arıyor ve durumu bildiyorum müdüre filan de. hemen çark ediyor amına koduklarım. yusufluyorlar.

benzer bir şey yaşadığımdan değil, tcdd personeli çok lavuktu eskiden (bayadır uzun hatlarda seyahat etmiyorum. belki hala öyledir) böyle gözlerini korkutmadığın sürece kendilerini ağa paşa zannediyorlar.
  • periphery  (01.11.12 01:52:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.