[]

çay içince su içmiş sayılıyor muyuz?

gece gece aklıma düştü.




 
hayır.su hiç bir şeyin yerini tutmaz.


  • hıkmıkzık  (01.11.12 00:10:51) 
böbrek taşım için doktor demişti ki "10 bardak su içeceksin". çay içtiğimi söyleyince de "o zaman 40 bardak çay içeceksin" demişti. öyle.


  • supergirl  (01.11.12 00:19:30) 
illa ki su içilmeli diğer sıvılar su gibi olmaz.


  • tehlike aninda cami kiran imdat cekici  (01.11.12 00:19:52) 
Hiç su içmeyen, sürekli çay içen insanlar var şu hayatta. Çay bi yerden sonra su yerine geçmeseydi kuruyup ölmeleri gerekirdi değil mi?


  • msb  (01.11.12 00:27:28) 
evet, içindeki H2O vücudunuzdaki H2O ihtiyacının giderilmesi için kullanılacaktır.

Hatta:

The caffeine in tea is a mild diuretic. However, the British Dietetic Association has suggested that tea can be used to supplement normal water consumption, and that "the style of tea and coffee and the amounts we drink in the UK are unlikely to have a negative effect on hydration".

Çayın içerisindeki kafein zayıf bir idrar söktürücüdür. Buna rağmen British Dietetic Association çayın normal su tüketimine destek olarak kullanılabileceğini belirtir. "UK'de tükettiğimiz çayın ve kahvenin tipinin ve miktarının hidrasyona etkisi çok çok çok azdır falan."

sauce: www.bda.uk.com

(bkz: sen gavurdan daha mı iyi bileceksin)

ayrıca kafaları bulandıran çay içtikten sonra işeme hadisesi, çayın idrar sökücü etkisinden değil fazla hidrasyondan kaynaklı da olabilirmiş, böyle denebilirmiş.

2. source: pipim
  • Ryu  (01.11.12 00:32:51 ~ 00:46:17) 
nayır tabiiki..

su kaybedeceğin için daha çok su içmen gerekecek..
üstelik fucudundaki kalsiyumlar da eksilecek çişle su atarken
  • jimjim  (01.11.12 00:34:11) 
hayır diyenler işkembe-i kübradan sallıyor. aslolan h2o'dur. evet, sayılır.


  • kirkbir  (01.11.12 07:06:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.