[]

su arıtma cihazı alınması şart bir hede midir?

eve yeni geldim. annem anlatıyor. arbury pure water systems'tan gelen bir pazarlamacı eve girip içme suyunu ve musluk suyunu test etmiş bir aletle. iki çay bardağında kahve turuncu renkteki tortuyu çöktürmüş bırakmış köşeye. "aha bunu içiyorsunuz, aletimizi alın temizini için." demiş. işte musluk suyu 115 birim zararlıymış, içme suyu 65 birim zararlıymış. bu cihazı alırsak vücuda verdiği zarar minimuma inecekmiş filan falan. ben "yoh ya, yalan yanlış şeyler onlar.. almayın sakın." dedim direkt ama fazla da bir bilgim yok açıkçası. alınma mıdır bu cihazlar, alınmalıysa hangi marka tercih edilmelidir? cevaplar için teşekkürler.




 
  • joelskellington  (31.10.12 19:39:16) 
damacana su bu yüzden var.


  • schwarze rose  (31.10.12 19:43:11) 
ona da 65 birim zararlı demişler işte. içme suyu dediğim damacana zaten.


  • jack of hearts  (31.10.12 19:44:27) 
Ayrıntılı teknik bilgi verecek durumda değilim ama içtiğinizde dahi o farkı anlıyorsunuz, herhangi bir ölçüme/teste gerek kalmadan. Şu water, bu water system filan diye bir sürü marka var. toplama bilgisayar gibi düşünün, siz de kendi markanızı çok kolay satabilirsiniz. öyle çin'e filan da gitmenize gerek yok. piyasada en az % 100 kârla satılıyor bu cihazlar. ki, biz markayız bik bik diyen ihlas ya da samanyolu gibi firmalar 1800 tl'ye kadar satabiliyorlar bu cihazları. 500 tlden fazla para vermeyin. hangi şehir?


  • ahmetdursun  (31.10.12 19:47:32) 
ankara.


  • jack of hearts  (31.10.12 19:48:24) 
bu şekilde pazarlanan arıtma cihazları yararlı- zararlı demeden sudaki mineralleri yok ediyor. yararlı kısmını dahi yani. almayın. (çevre mühendisi ve kimyager insanlardan aldığım bilgidir)


  • zgrydn  (31.10.12 19:55:54 ~ 19:56:49) 
ters osmos sistemi ile çalışan cihazları almak daha zararlı gibi geliyor bana.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (31.10.12 22:17:44) 
ahmetdursun +1
arıtma sistemi kurdurun ve 500tlden fazla vermeyin.
Benim evimde var. damacana almıyorum çünkü plastikte haftalarca beklemiş suyu içmek bana mantıklı gelmiyor
  • spankenstein  (01.11.12 09:03:43) 
bildiğim kadarıyla, ters osmos sistemi nasa tarafından geliştirilen bir sistem ve türkiye'de de tübitak onaylı bazı markalar. cihazların marka ve tipleri farklı da olsa, pclerdeki işlemci ya da otomobillerdeki motor gibi asıl önemli parçası tek. bu cihazların, aslında bütün mineral ve bakterileri öldürüp saf su verdiğini düşünmek ya da iddia etmek nasıl bir şeydir bilmiyorum. başta tübitak olmak üzere, üniversiteler var vs vs. saf su içilir mi bu var. satın aldığınız ürünün tse, ce belgeli olmasına, garantisi olmasına dikkat edin. tübitak'tan analizi olanlar var, bu raporun bir kopyasını isteyin. tübitak'tan kontrol edin. orada da çalışan uzmanlar, mühendisler var, birkaç bir şey bilirler diye düşünüyorum.


  • ahmetdursun  (01.11.12 13:14:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.