[]

KYK bursu hakkında

Ben KYK bursuna başvurmuştum bu yıl için. Aralık civarı belli olurmuş bursun çıkıp çıkmayacağı. Ben Aralık'a kadar, hatta Aralık'tan sonra da, yıl boyu sınavlara derslere girmesem ne olur? Aralık ayında bursu verirken bakıyolar mı Aralık'a kadarki vizelerin falan notlarına? Bakmıyorlarsa, ne zaman kesilir bursum? Kesildikten sonra krediye dönüşüyo diye bişeyler okumuştum, o iş nedir? Kredi istemiyorum ben. Bursum kesilirse bir de bana ödedikleri aylar kadar borçlanıyor muyum onlara?




 
eğer burs çıkarsa , 2013***** ekim kasım gibi en geç Aralık ayında bursun krediye döner.

bu krediyi istememe hakkın var.
daha sonraki senelerde derslerden geçmen/ortalamayı toparlaman; kısaca bursu yeniden hak eder hale geldiğinde yeniden burs başvurusu yapma hakkın var.
böyle.
  • jimjim  (31.10.12 17:32:56 ~ 21:40:27) 
benim ilk yılım ama üniversitede, yani başvuruyu haziranda falan yapmıştım sanırım. bursun çıkıp çıkmayacağı zaten Aralık ayında belli olmuyor mu bizde? Eylülde okul açıldı, ben Aralık'a kadar da ondan sonra da gitmedim okula hiç diyelim, burs çıkar mı, çıkarsa ne zaman krediye döner, onu sormuştum aslında tam olarak


  • hjarteblod  (31.10.12 17:36:23) 
ders bıraktığında burs krediye dönüyor. yok vizeydi quizdi, an be an not durumunu takip etmiyolar. dönem sonunda bakıyolar onlara.


  • zgrydn  (31.10.12 19:23:19) 
arkadaşım ben de sorduğun şeye cevap verdim zaten..

bu aralıkta belli olacak (aralık 2012) bursun çıkıp çıkmayacağını biz ne bilelim?
okul açıldıktan sonra senin okula gidip gitmemen derslerden kalıp kalmaman kyk'yı bağlamaz. nasıl bağlasın?nereden bilecekler? gitmezsen muhtemelen kalacağın derslerin nota dönüşmesi yani transkriptine işlenmesi nereden baksan ocak 2013 - şubat 2013'ü bulacak. ee burs sonucun aralık 2012'de belli olmamış mıydı? ol muş tuuuu.

sonraki süreç hakkında da yukarıda açıklama yaptım zaten. bir daha okuyuver.


ps: ivit, 2012 yazmışım, 2013 olacak düzeltiyorum hemen.
  • jimjim  (31.10.12 21:39:49 ~ 21:40:49) 
Yani aslında 2 dönem boyunca burs almak için sadece ilk dönem ortalama bi puan çıkarmam yeterli o zaman, doğru mu anladım


  • hjarteblod  (31.10.12 21:49:24) 
ivit. doğru.
1.sınıfta ilk kez burs alacaklar için hiçbir başarı yükümlülüğü yok
(üniversitede alacağı derslerdeki başarıyı kast ediyorum yoksa ösym* sıralamanız etkili olabilir tabii ki)
bir yıl boyunca çatır çatır burs alırsınız.
üniversitedeki not ortalamanıza göre -bir sonraki yıl- (2013-2014 eğitim öğretim yılı) krediye dönebilir vs.
  • jimjim  (31.10.12 22:21:30) 
benim bu yılki planım okula gitmeyip tekrar sınava girip aynı üniversitenin başka bi bölümüne girmek. hazırlık sınıfındayım. 1. sınıf diyince söyleyeyim dedim, hazırlıkta da geçerli midir o başarı yükümsüzlüğü?


  • hjarteblod  (31.10.12 22:45:09) 
evet evet evet! hatta (okulunuzun yönetmeliğini bilmiyorum; hazırlık ortalamaya etki etmiyor olabilir, veya hiç bir önemi olmayabilir; her okulda değişiyor bu) belki bonus bile kazanabilirsiniz hazırlık+1 sene yani 2014 sonunda bursunuz krediye dönebilir.

ama en az 2 sene burs alırsınız.tabii çıkarsa.
  • jimjim  (31.10.12 23:36:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.