[]

Bana film tavsiyesi?

pek sevdiğim filmleri kısaca listeleyeyim. bunlar gibi filmler arıyorum izlemek için. hatta bugün kota sıfırlanacak, hazır sınıflanmadan 2-3 film indirdim ama birkaç film daha indireyim diyorum.

çok sevdiğim filmleri yazıyorum ki, twilight ve benzeri gibi filmler tavsiye edilmesin.

the elephant man - hastalığı nedeniyle anormal bir görüntüsü olan bir kişi ile ona yardım etmek isteyen doktorun hikayesini anlatıyor. gerçeğe dayanıyor.

inherit the wind - evrim teorisi'ni öğretmenin yasak olduğu bir eyalette evrim teorisi öğrettiği için yargılanan bir biyoloji öğretmeni ile ona gönüllü olarak yardım eden bir avukatın hikayesini anlatıyor. gerçeğe dayanıyor.

dersu uzala - bir abi doğada yaşarken rus askerleri ile karşılaşıyor, aralarında bir dostluk kuruluyor.

into the white - 2. dünya savaşı'nda, karlı bir günde birbirlerinin uçaklarını dağda bombalayıp tesadüfen dağdaki bir kulübede yolları kesişen ingiliz-alman askerlerinin aralarında zamanla oluşan dostluğu anlatıyor. konusu gerçeğe dayanıyor.

12 angry men - bir oylamada 12 kişilik jüride bir kişi için "suçsuz" oyu veren bir jürinin diğerlerini ikna etme çabası anlatılıyor.

walkabout - ilkel kişilerin aslında günümüz modern insanından daha az vahşi olduğu anlatılıyor.

never cry wolf - yine benzer şekilde vahşi yaşamın aslında insanın yarattığı yaşamdan daha az vahşi olduğu anlatılıyor.

the year of the hare - şehrin vahşi ve sıkıcı yaşamından doğaya bir tavşan(hare) ile gidip orada kalmak isteyen bir adamı anlatıyor.

cool hand luke - asi bir abinin bir asiliği sonucu düştüğü hapishanevari bir yerden kaçış çabaları anlatılıyor.

hotel rwanda - gerçeğe dayanıyor. güney afrika'da yaşanan iç savaş esnasında insanları oteline alarak öldürülmelerini engellemeye çalışan bir otel müdürünün hikayesi anlatılıyor. gerçeğe dayanıyor.

paths of glory ve all quiet on the western front ve die brücke ve come and see - savaşın anlamsızlığını anlatıyorlar.

bisiklet hırsızları - yeni bir iş bulan ve bu iş için bisikletin gerekli olduğu bir adamın bisikletini çaldırdıktan sonra çocuğu ile birlikte bisikletini bulmaya çalışması anlatılıyor. <--- spoiler ---> mutlu sonla bitmiyor <--- spoiler --->

the boy in the striped pajamas - toplama kampında yaşayan bir yahudi çocuk ile bir alman çocuk arasındaki arkadaşlık anlatılıyor.

to kill a mockingbird: suçu olmayan bir zenciyi gönüllü olarak savunan bir avukatın hikayesi anlatılıyor.

taxi driver: abimiz bir bakıyor ki şehir hayatında büyük bir kokuşmuşluk var. bu kokuşmuşlukla mücadele etmeye karar veriyor. enfes.

judgment at nuremberg: konusu gerçeğe dayanıyor. 2. dünya savaşı'nda yargılanan alman subayların mahkemesi anlatılıyor.

 
Milk (2008),
Into the Wild (2007),
Kundun (1997).
  • ramagic  (31.10.12 11:59:51) 
balik tutmayi ogrenmek icin:
(bkz: criticker)

  • entrapmen  (31.10.12 12:00:14) 
godfather, son tren (kekilli)


  • am  (31.10.12 12:06:54) 
magnolia
talk to her
history of violence
crash
the Diving Bell and the Butterfly
american history x...
  • crimsonlady  (31.10.12 12:18:37 ~ 12:18:45) 
No Man's Land (2001)


  • Ufuk  (31.10.12 19:59:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.