[]

Çok yüksek IQ'lu insanlar ne işe yarar?

Evet ne işe yarar sahiden?

Orda burda haberlerde karşılaşmışsınızdır; Newton'dan Einstein'dan Leonardo da Vinci'den, Arşimet'ten yüksek IQ'ye sahip insanlar çıkıyor, yok Rusya'dan (en çok Rusya'dan) yok Amerika'dan. 3 yaşında şunu yapmış da, 11 yaşında Harvard'tan mezun olmuş da falan filan. E peki yaşadılar bunca yıl, kimisi öldü, kimisi yaşıyor hala, ne skime yarıyorlar?

Bence bir dereceye kadar yüksek IQ'nun insanlığa yararı var, sonuçta normal insanların kurmadığı derecede çok bağlantı kurup birşeyler keşfediyorlar filan. Bağlantı sayısı aşırı arttığında devrelere birşeyler oluyor olmalı, ya da sıkılıyorlar filan, sonuç? verim sıfır.

(Sen o koca kafanla Allah vergisi zekanla yerçekimi ve izafiyet teorileri gibi insanlığın doğayı anlamasına bir anahtar ekleyemiyor bir ışık tutmuyor, unutulmuş tezlerle doktoranı verip orda burda böyleyim şöyleyim diye sürtüyorsan senin ben beynini skim sevgili yüksek IQ'lu arkadaşım)

 
belki ortak bilince fayda veriyorlardır, başka iqlulara ilham olarak bi yerden geliyo bunlar nerden geliyo, ha ordan işte :)


  • kediebesi  (30.10.12 23:00:54) 
Şu en zeki kadın matematiğe bir yenilik getirmişti. Hani şu 100 kapının 98inin açıldığı olay. Ayrıca bence sağda solda görülen haberlerden bir halt yemediklerini düşünmek de pek sağlıklı değil.


  • 4dr4melekh  (30.10.12 23:03:10) 
aynı mantıkla:

muhtesem ressam muzısyen ne işe yarıyor?

kımse yoktan var etmıyor kı muzıgı sanatı ilimi?

elvis de oncesınde var olana 1 sey ekledı dıgerı bır sey ekledı vs vs.

bilimde de böyle. cep telefonu denılen seyı ınsan ırkı bu gune 1 bılım adamıyla getırmedı kı.
  • ayemverihat  (30.10.12 23:03:56) 
işlenmemiş, eğitilmemişse pek bir işe yaramıyor. özel eğitim verilmesi gerekiyor yüksek iq sahibi insanlara. o eğitimlerden geçip, kendi gibi olan kişilerin yanında yetişen bir bireyin hayal gücü öylesine geniştir ki... ve üstelik bunların çoğunu gerçeğe dönüştürecek kapasiteye de sahiptir. işte o zaman bilime (doğal olarak da insanlığa) büyük katkıları olur. yoksa öyle her yüksek iq sahibi kişinin değerli olması diye bir durum söz konusu olamaz, olmamalı.


  • sizofren hayaller  (30.10.12 23:06:04) 
bazen çok işe yarar;

www.lordiz.com
  • kimsesiz kimse  (30.10.12 23:09:41) 
değerleri bilinmez ve onları gerektiği gibi eğitecek insanlara emanet edilmezlerse sıradan birinden pek de farklı insanlar olamıyorlar.

herkes gibi ben de çocuk idim. okumayı 3 yaşındayken emekli öğretmen halamın fişleri oyuncak diye elime vermesi sayesinde öğrendim. ailem beni bir tür ölçme değerlendirme merkezine götürdü. test yaptılar. soruları hayal meyal hatırlıyorum. sonuçta yüksek zekalı çıkmışım. annem geçenlerde belgeyi sakladığı yerden çıkarıp gösterdi, gülüştük. testin objektifliğinden çok emin değilim ama uzun yıllar boyunca -11-12 yaş civarına kadar- nerede ne bulduysam okudum. kalın ince, ayıp günah dinlemedim. hala o dönemin ekmeğini yerim. ergen olunca kafam başka şeylere daldı gitti. ailemin gazıyla 5,5 yaşında ilkokula başladığımda yerlerde sürünüp tepişen benden 1 yaş büyük hemcinslerimi korkuyla karışık şaşkınlıkla izleyip "nereye geldim lan ben" şeklinde sorgulamalara girişmiştim. bu ve benzeri sorgulamalar sırasında bana yol gösterecek insan bulamadığımdan yüzünden hala insanlara rahatça yaklaşamam ve yanlış bir şekilde çoğu insanı küçük görürüm. yazık ki çocukluğum saçma sapan devlet okullarında dar görüşlü ve kültürsüz öğretmenlerin elinde israf oldu gitti. ailem imkanı olmasına rağmen vizyonsuzluktan dolayı beni adam gibi bir okula yazdırmadı. yazık oldu kısacası. sonra da ben adam olmadım zaten :) yine iyi bi okuldayım, yine donanımsız sayılmam. amma lakin ki işin ucu daha farklı olabilirdi diye de düşünürüm bazen.

neyse işte özetle böyle yapılmaması gerekiyor. şu an üstün zekalıyım diye bir iddiam yok. bir ara öyle olabileceğime dair şüpheler vardı ama şu an sıradan bir insan kadar anlama kapasitem.
  • i ve been mistreated  (30.10.12 23:26:13) 
iyi oyuncu oluyor, mesela sharon stone ve dolph lundgren in de iq lari 160 felandi


  • aventura  (30.10.12 23:27:34) 
abicim ben halka karıştım, normal biri gibi yaşıyorum. gelirsen tanışabiliriz sorunb yok, sen de yüksek iqlu adam görmüş olursun hem.


  • donsuzum  (31.10.12 01:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.