[]

Nazlı yarimin derdi nedir?

Çok güzel bi' laptop'ım var benim. Asus N56VM. Hem dış görünüşü macbook'lara benziyo bayaa güzel, hem donanımı şaane (işlemcisi 3. nesil falan hani). Piyasaya da birkaç ay önce çıktı sanırım, öyle eski de değil. Defrag'ını yaparım 2 haftada bir, zaten defrag programları da defrag önermez "pek bişi yok ya aslında" der ama yine de yaptırırım. Antivirüs falan olarak Kaspersky Internet Security 2013 kullandım bugüne kadar, bilinçli bir internet ve bilgisayar kullanıcısıyım, öyle her linke tıklayan, Facebook profilinde zayıflama ilacı reklamları olan biri olmadım hiçbi zaman. Ek olarak Norman Malware Cleaner, Malwarebytes AntiMalware ve Superantispyware ile bilgisayarı taratırım yine 2 haftada bir. Genelde malware, spyware falan da çıkmaz zaten ama içim rahat oluyor en azından, seviyorum scan ekranı izlemeyi.

Gel gelelim, son haftalarda mavi ekran vermeye başladı bu meret. Başlarda bilgisayarı yorduğumda (15 sekme açıkken youtube'a girmek, çok gif barındıran bi tumblr sayfasına girmek falan gibi şeyler) mavi ekran verirdi ama son günlerde mesela bilgisayarın başında yokken bile mavi ekran verdiği oluyor. Geçen mesela yorucu bi işlem de yapmamışken bıraktım bilgisayarı ayağa kalktım, bi baktım mavi ekran verdi. Aptal şey. Ben duygusal bağ kurmuştum halbusi bu aletle. Böyle gerzek şeyler neden yapıyor ki?

Yeni bi donanım eklemedim son zamanlarda, driver update'i de gelmedi son zamanlarda. Ben daha ne yapabilirim bilgisayarı daha sağlıklı hale getirmek için?

Acaba diyorum chrome'dan mıdır? Chrome'un 64 bit versiyonu yok ve ben 64 bit işletim sistemi kullanıyorum 4gb RAM var diye. 32 bit'e geçsem Chrome daha stabil çalışır sanırım, öyle mi yapsam?

 
Fan ile ilgili bir problem olabilir. Fazla ısınmaktan dolayı mavi ekran hatası veriyor olabilir. Hardiskiniz de sorunlu olabilir. Bad sector vs. varsa veriler yazılırken okunurken hata verebilir.


  • iustitia omnibus  (30.10.12 20:45:36) 
Bad sector için hangi programla tarama yapmamı önerirsiniz?

Isındığını hiç fark etmiyorum cihazın, ısı sorunu yok yani. Takip ediyorum hem programlarla hem elimle.
  • hjarteblod  (30.10.12 21:00:15) 
Öyle yap.

Cevabı da verdikten sonra: bu duyuruyu da silsenize la başlık alakasız diye? Bir bana mı var bu kurallar.
  • 4dr4melekh  (30.10.12 21:01:29) 
nazlı yarinin derdini utanırım söyleyemem şimdi, dur gız emine huylanıyom.


  • benimbegendigimiannemistemedionungosterdigini  (30.10.12 21:03:42) 
4gb ramle x86 kullanamazsın.


  • gelaek  (30.10.12 21:07:17) 
neden @gelaek? Önceki bilgisayarım masaüstüydü, 4gb ram'i vardı 32 bit kullanıyordum


  • hjarteblod  (30.10.12 21:09:03) 
x86 4gb ram'in tümünü kullanmaz, 3.25 filan kullanıyor hatırladığım kadarıyla.


  • gelaek  (30.10.12 22:21:01) 
Ha o mesele. Biliyorum onu farkindayim da, eger chrome'un daha saglikli calismasini saglayacaksa 0.75 ram'den feragat edebilirim.


  • hjarteblod  (31.10.12 09:00:17) 
nazlı yarini almışsın diyorsun ki öksürüyor. niye öksürüyor. ya bi çare. e üşütmüştür öksürüyor, hastalanmıştır öksürüyor. boğazları iltihap kapmıştır öksürüyor. akciğeri bitmiştir öksürüyor. öksürüyorda öksürüyor.

dostum. bilgisayarının mavi ekran vermesinin %70-80 ihtimali donanımsal problem olarak algılamak lazım. %20 si ise format ile geçebiliyor. her mavi ekran aynı değil bu arada. hepsinin bazı kodları var. arkadaşların dediği gibi harddiskte bad sector olabilir. bilgisayarın ısınmasından kaynaklı olabilir. işlemcinin ısısı fazla olduğu için olabilir. bir parçanın temassızlık yapması sonucu ufak bir harekette verebilir. anakartında bir problem vardır bundan dolayı verebilir. verebilirde verebilir.

sen nazlı yarini güzelce giydir. bu soğukta iyice hastalanmadan teknik servisin yolunu tut. baksınlar görsünler. bi soysunlar. öksür desinler. neden öksürdüğünü söylesinler.
  • 1tam1ayran  (31.10.12 09:21:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.