[]

Klasik Kitap Tavsiyesi

Selamlar,

Kitap tavsiyesi istiyorum biraz ama klasik olması tercih sebebidir.Okurken çok zevk aldığım kitaplar Suç ve Ceza,Yeraltından Notlar ve Germinal.Bunlara benzer kitaplar arıyorum.Benzer dediğim toplumu iğneleyici,düşündürücü ve "sert" kitaplar.


 
(bkz: oblomov)


  • mula  (30.10.12 02:19:33) 
anna karenina?


  • fraise  (30.10.12 02:21:10) 
@fraise

emin misin aga:) soru işareti koymuşsun ama netten sipariş edicem kitabı direk.böyle pislik,bitik,fakir ama zeki,toplum düzenini yalayıp yutmuş adamlar olsun kitapta.oblomov'u duymuştum daha önce iyi hatırladım şimdi uyuyor istediğim türe.
  • mesa  (30.10.12 02:30:06) 
Soru isareti koymamin sebebi belki okumussunuzdur diye dusundugum icindi :)Kitabin konusuna gelince sizin istediginizden biraz farkli gibi geldi simdi.Toplumu igneledigi dogru da pislik,fakir adamlar yok.Genc,zengin,evli bir kadinin kontun biriyle yasak ask yasamasini,hamile kalmasini toplumdan dislanmasini,sonradan yasadiklarini filan anlatiyor.Yine de guzel kitaptir,klasiktir ben severim :)

Fakir,zeki,toplum duzenini yalayip yutmus adamlar deyince angela'nin kulleri diye bir kitap vardi,o aklima geldi.Klasikler arasinda degildir ama onu da sevmistim.

Sefiller ve Karamazov Kardesler'i yazmadim okumussunuzdur diye ama okumadiysaniz onlari da seversiniz diye tahmin ediyorum :)
  • fraise  (30.10.12 02:34:46 ~ 02:43:54) 
Tolstoy kitabı olduğu için tereddütte kaldım ben de.Genelde elit kesimi anlattığını okumuştum.O yüzden daha hiç Tolstoy okumadım belki önyargılıyımdır ama bilmiyorum.

Angela'nın Külleri güzel kitaba benziyor ama listeme aldım teşekkürler.

edit:sefilleri çok eskiden ortaokulda falan okumuştum ama tekrar okumayı düşünüyorum jean valjandı galiba karakterin adı onun dışında pek bir şey kalmadı aklımda açıkçası.:) karamazov'da aklımda olan bir kitap daha kısmet olmadı okumak.
  • mesa  (30.10.12 02:43:33 ~ 02:49:44) 
İlk Aşk-Turgenyev


  • buff  (30.10.12 02:51:42) 
Albert Camus - Düşüş

Tam edebiyatçı olmasalar da Nietzsche(Tan kızıllığı, İyinin ve Kötünün Ötesinde) ve Cioran'ı(Çürümenin Kitabı, Burukluk) da okuyabilirsin.
  • schopen  (30.10.12 03:04:07) 
kizil ve kara'yi seversiniz bence siz, guvenin bana:)


  • ansya  (30.10.12 08:39:13) 
Kafka- Dava, Camus- Yabancı, Tanpınar- S.A.A., Vladimir Bartol- Fedailerin Kalesi Alamut, Marquez-Yüzyıllık Yalnızlık


  • madembuisboyleoldu  (30.10.12 13:03:04 ~ 13:06:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.