[]

Kedi Kusması

Kedimle bugün bayram dönüşü yolculuk yaptık. Sedapet verdim, giderken de vermiştim ama sersemletmedi. Uyumadı yolda hiç, sakinleşmedi, bağırdı durdu yol boyu. Bir de hızlı hızlı nefes alıp verdi, bir de patileri terledi gibi oldu. Eve gelip de mamasını yiyip suyunu içince kustu. Şimdi de çok sakin. Normalde sürekli mırlayıp oyun oynar, yattı kaldı. Nefes alışı normale döndü.

Normal mi kusması? Panikleyeyim mi ben?


 
normal.
biraz kendi haline bırakın.
stresten olmuştur.

yarın normale döner.
isterseniz veterinerinizi bir arayın, ama zaten ilaç vermelik bir durumu olduğunu sanmıyorum.

özellikle sevdiği bir oyuncağı ya da yemeyi sevdiği bir şey varsa biraz neşelendirmeye çalışabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (29.10.12 19:09:53) 
Teşekkür ederim. Normalde ben kucağıma alınca neşelenirdi ama hiç oralı değil şu an. Bıraktım ben de kendi haline. Öyle sevdiği bir oyuncağı yok, gazoz kapağı yakalayıp getirmeyi seviyor ama o da pek umrunda değil şu an. Biraz sakinleşsin, olmazsa veterinerini ararım.


  • alicia_dominica  (29.10.12 19:20:49) 
yüzde 90 ihtimalle psikolojiktir.
iyice uyuduktan sonra falan kendine gelir muhtemelen.

rica ederim.
  • blatta hiberna  (29.10.12 19:22:08) 
bizimkisi aylık periodlarla kusuyor..ilk zamanlarda biz de panik yapmıştık.
veteriner kendi tüylerini sürekli yalayıp temizlediği için ara ara tüy kusar, çim adam ya da yeşil bitki yedirin, iyi gelir dedi..

hakkaten çıkardıklarını eşeleyince (ıyyyk:p) böyle toparlak toparlak tüyler:s..neyse işte..
  • lambada  (29.10.12 23:36:26) 
@lambada:

kedilerin hepsi dediğin gibi tüyleri atmak için arada bir kusar.
ama alicia'nın anlattığı biraz daha farklı.
muhtemelen strese girdiği için olmuştur.
  • blatta hiberna  (30.10.12 00:04:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.