[]

1930 lu yıllar halk ve devlet

kaşınıp böyle bir ödev aldım.o yıllarda devletin halka bakışı,konumu vs şeyleri incelicem.fakat kaynak konusunda problemim var.konuyla alakalı direkt bir kaynak yok.sizden kaynak vermenizi istemiyorum sadece yönlendirme istiyorum şu gazeteye bak diyeniniz olabilir şunu incele diyeniniz vs.




 
o yılların belli başlı siyasi gazete ve dergilerini taramakla işe başlayabilirsin.


  • iki arada bir derede  (29.10.12 18:52:34) 
çok geniş bir tavsiye olacak ama eğer İst.' daysan İstanbul Üniv.'nin Beyazıt'taki kütüphanesinde çok titiz ve güzel bir gazete arşivi var; gidip onları inceleyebilirsin.Devletin halka yönelik tavır , söylem ve politikalarını görmek için..


  • jimjim  (29.10.12 18:52:59) 
Cumhuriyet Ansiklopedisi diye bir kitap var. Belki işine yarar. Bir araştır derim.


Misal: Hacettepe Kütüphanesi'nde(Beytepe)

İlave: Cumhuriyet Türkiyesinde kahvehane ve iktidar(1930-1945) diye bir kitap da var yine aynı kütüphanede.

Sonuç: Büyük kütüphanelerde kitap arayabilirsin. Mesela ben 1930 diye arattım şimdi, Cumhuriyet Türkiyesinde kahvehane ve iktidar(1930-1945) diye bir kitap buldum. Bunun gibi arayabilirsin.
  • otonom  (29.10.12 18:56:07 ~ 18:59:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.