[]

cyanogenmod sorusu / samsung galaxy w

telefonuma cyanogenmod yuklemek istiyorum. sebeplerim var , ve telefon daha 3 aylik kadar olmasina ragmen garanti amranti pek umursamiyorum. simdi sorularim sunlar;

1) samsung galaxy w cyanogenmod'un sitesinde official olarak desteklenen telefonlar arasinda degil. bu telefonlar arasinda olmasa da yuklenebiliyor arastirmalarima gore. peki ne farki var official ya da unofficial olmasi arasinda.

2) bu custom rom'u yukleyince bilgisayara format atmisim gibi mi olcak? butun programlarim gidecek mi? yoksa su an yuklu olan programlarim duracak mi? ( cok sorun degil gitse de ama yine de sorayim dedim)

3) simdi cm7 gingerbread tabanliymis , benim telefon da gb. sanirim bu versiyonu yukleyince pek de sorun olmuyormus. cm9 ise ice cream sandwich tabanli. sanirim bunu yukleyince kamera falan calismiyormus simdilik (sorun cozuldu mu bilmiyorum). eger cm yukle diyorsaniz hangisini yuklememi onerirsiniz?

4) telefonda efektif olarak iscep , bilyoner gibi kisisel bilgilerimi ve maddiyatimi barindiran uygulamalar kullaniyorum. custom rom yuklemek bu bilgilerimin guvenliginin bozulmasi , hacklemelere vs daha acik olmasi gibi sonuclar dogurur mu?

5) aga , yukleyim mi ben bu cm'yi?

6) cm01/02 cok guzel oyundu la.

 
hacı olaylar çok farklı değil.
misal ben galaxy ace kullanıorum.
güncellediğim zaman en fazla 2.3.7 olmuştu sanırım.
ama özel rom yükledim şu an android 4.0.4
telefon daha hızlı daha iyi daha uzun batarya ömrü.
ama hız dediğim belki %10-15 daha hızlı.

amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
amaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

işcep, bilyoner falan varsa işin ucunda hiç girme. sakın. uslu uslu takıl telefonla.
  • pukay de souza  (29.10.12 17:38:09) 
öncelikle ilk bakmanız gereken kaynak forum.xda-developers.com
sağ üste kendi telefonunuzu yazıp ilgili foruma girin. oralarda bir yerlerde rom listesi vardır.

1. cm doğrudan destek vermese de cm tabanlı custom rom'lar mevcut.

2. custom rom'ların çoğunda wipe data / wipe cache yapıldığı için telefondaki her şey siliniyor. yapmazsanız da çok büyük ihtimalle doğru düzgün çalışmıyor, hatta bazıları açılmıyor bile.

3. rom açıklamalarında "şu çalışıyor, bu çalışmıyor" gibi bilgiler olabiliyor. onlara da bakın. stabil olması açısından samsung'un orijinal romunu temel alan bir custom rom yüklemenizi tavsiye ederim. tabi girişmişken diğerlerini de deneyebilirsiniz.

4. sanmıyorum.

5. yükle ya orijinal samsung'ta bi olay yok.

6. bunlar sonradan fm falan diye ayrıldı ya la.
  • sanal uyku  (29.10.12 18:21:13) 
rom kurmadan once telefonu rootlayip titanium backup kurar, sonra da uygulamalari sd'ye (ya da telefonun "sd" gibi davranan partitionina artik, sd olmasa bile oyle seyler yapiyolar usb'den takinca oraya erisebiliyosun) backuplar, sonra da o backup dizinini ayynen bilgisayara aktarirsan isin garanti olur.

telefona 4ext gibi bir custom recovery de kurman gerekecek zaten, kurdugunda recovery ekranindan bir de nandroid backup alirsin, onu da usb takip (her ihtimale karsi) bilgisayara aktarirsin... sonra rom yuklerken sicsan bile, cok kuvvetli sicmadigin surece aleti recovery'den acip nandroid'i aynen geri yuklersin, ne olur, telefonun aynen eski (ama rootlu, recoveryli = mis) haline geri doner.
  • disq  (30.10.12 11:21:53) 
rom'u basariyla kurduktan sonra aleti ilk actiginda once wireless baglanti, sonra google hesabini soruyor. orada google hesabini girince "backupimi restore et" gibi bi secenek var tikli gelen.. eger o secili olursa, onceden telefona kurdugun tum programlari tek tek download edip kuracak. o secenegi kaldir mutlaka, sonra market uzerinden titaniumbackup kur sadece, titaniumbackup'i calistir, backuplarini tek tek restore et en pratigi oyle oluyor.

sistem ayarlarinin bazilari (launcher app'i degismisse ki custom rom'larda degisiktir. yani desktop ayarlari/ikonlari gibi seyler) restore edilemeyecek onlari bastan yapman gerekecek. uygulamalari ve uygulama datasini aldiktan sonra sorun degil.
  • disq  (30.10.12 11:27:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.