[]

secular and non-secular

çevresel durumlar üzerinde(doğaya karşı tutum) secular(tanrıyı işin içine katmayanlar) ve nonsekülerin(dinin etkisinde olan) etkisi nedir?

non-secular durumda her şeyi tanrı verdi, bu doğayı da o verdi, maddi dünya önemli değil önemli olan ruhani dünya ama gene de doğayı koruyayım diyor.halklar dinin etkisinde. Her şeye olduğu gibi doğa için de din karar veriyor.
secular durumda yani laik bakış açısı ile tanrı zaten işin içinde yok,doğa benim için var ve ben ona zarar vermemeliyim diyor.

sanayi devriminden öncesi ve sonrası olarak ele alınırsa konu,bu iki grup insanın öncelikleri nasıl değişmiştir ve doğaya karşı nasıl bir bakış açısı sergilemişlerdir?

non-secular durumda olanlar doğayı kullanarak para kazanabildikleri için dinden imandan çıkıp daha çok para kazanmak için çevrenin içine etmişler midir?

secular durumda olanlar ise bu devrimden sonra öncelikleri ne yönde değişmiştir ve doğaya karşı nasıl bir tutum sergilemişlerdir?

 
Environment and Society dersinin exami galiba.

Hocam non-secular görüşte de iki farklı alt görüş var. Biri Garden of Eden görüşü. Diğeri de Stewardship görüşü. Secular görüşte de yine iki alt görüş var. Biri çevreyi koruy diyo, öteki de çevre ele geçirilmesi ehlileştirilmesi gereken bi yerdir diyo.

Ben de şimdi sınavı cevaplıyorum da ondan şeyettim.
  • alperz  (29.10.12 08:44:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.