[]

60 GB bilgisayara yeter mi?

Merhabalar laptopumun hard-diskini SSD ile değiştirmeye karar verdim de, 120 GB'ler çok pahalılar, bütçeme en uygunu 60 GB'likler. Sizce 60 GB alsam ilerde sıkıntı çeker miyim? İşletim sistemi Windows 8 olacak. Ha birde ana bilgisayarım ve harici diskimde yeteri kadar yer var, filmdir oyundur saklamak için onları kullanırım.

Edit: Oyun demişim ama, bilgisayar zaten yüksek oyunları çalıştırabilecek bir bilgisayar değil, pc'yi tercih ederim oyunlarda. Auto-caddir fotoşoptur profesyonel işlerde de kullanmayacam. En fazla aynı anda 3-4 film bulunacak, ofis kullanırım, internette gezerim. Bunlara bakınca rahat yeter gibi duruyor ama yine bir sürpriz olur mu diye merak ettim.


 
saklamaya değil de, oyun vsyi de harici diske kurarsan sorun çıkmaz.


  • godless frog  (28.10.12 17:53:19) 
60 yeter , hiz gerektiren programlari ssd ye kurarsin, digerlerini hdd ye kurarsin problem olmaz.


  • fakyoras  (28.10.12 17:58:57) 
yeter ama 80 falan bak. çünkü 50-60 windows ama her durumda 20-30 gb uygulamalar için ilave alan gerekir. bazen 1 gb'a muhtaç kaldığımı bilirim hatalı partition yaptığım için (mesela fotoşap falan kullanıyorsan scratch için yer gerekli. bunu harici diske yaparsan hiç bir anlamı kalmaz ssd'nin)


  • ben smyrna  (28.10.12 18:01:12) 
artar bile.
windows için 15 gb ayırsan.
45 gb video,film, program kalıyor.
  • pukay de souza  (28.10.12 18:07:56) 
Ben de öyle bir şey yapmak istiyorum. Uygun bir ssd bulursanız haber verin lütfen.


  • 44  (28.10.12 18:17:10) 
60gb SSDmde sadece win7 ve office2010 kurulu, geri kalan yer 10 gb. Outlook'ta mail sismesi falan da soz konusu degil, laptop'ta tutmuyorum mail hesaplarimi. Ona gore.


  • jupiterianvibe  (29.10.12 10:07:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.